Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Vlada

Vijesti iz ministarstava

15.06.2018.

Ministar Bogdanović govorio na šestom Regionalnom festivalu fantastične književnosti REFESTICON

Ministar Bogdanović govorio na šestom Regionalnom festivalu fantastične književnosti REFESTICON Ministar kulture Aleksandar Bogdanović govorio je večeras na šestom Regionalnom festivalu fantastične književnosti REFESTICON, koji se od 12. do 17. juna održava u Bijelom Polju. Ministar Bogdanović je u svom obraćanju istakao: "Uzimajući u obzir da je i naše nasljeđe bogato fantastikom, jedan ovakav festival može biti pokretač povećanog interesovanja za ovaj žanr, što je u svakom slučaju preduslov za ozbiljniji upliv fantastike u savremeno književno i umjetničko stvaralaštvo Crne Gore, a to bi zasigurno predstavljalo veliki doprinos našoj, žanrovski ne baš razuđenoj književnoj sceni. To što je tematska okosnica ovogodišnjeg festivala srednjovjekovna tradicija Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, govori da su kreatori ovog programa tražili vrlo intrigantne i inspirativne topose naše zaostavštine, u kojima se mit, fantastika i predanje prepilću sa istorijom, što uvijek predstavlja dobro polazište za umjetničku nadgradnju, koja nema odgovornost prema faktografiji već isključivo prema estetici."

15.06.2018.

Obavještenje o provjeri stručnog znanja i praktičnog iskustva za oblast ekonomsko-finansijske struke

Na osnovu člana 4 Pravilnika o načinu i programu provjere stručnog znanja i praktičnog iskustva za određenu oblast vještačenja („Službeni list CG“, broj 8/17), Ministarstvo pravde objavljuje obavještenje o provjeri stručnog znanja i praktičnog iskustva za oblast ekonomsko-finansijske struke...

15.06.2018.

Prezentacija Izvještaja o funkcionalnoj analizi

Prezentacija Izvještaja o funkcionalnoj analizi

U okviru aktivnosti "Snažne institucije u funkciji moderne javne uprave", predstavnici Svjetske banke su,nakon realizovanog pilot projekta izrade Funkcionalne analize Ministarstva javne uprave i Uprave za kadrove, danas predstavili Izvještaj o funkcionalnoj analizi.

15.06.2018.

Održan okrugli sto o Nacrtu zakona o državnoj upravi

Održan okrugli sto o Nacrtu zakona o državnoj upravi

Danas je u organizaciji Ministarstvo javne uprave i saradnji sa SIGMA-om organizovan Okrugli sto o Nacrtu zakona o državnoj upravi.

15.06.2018.

SAOPŠTENJE: Ministar Radunović na otvaranju Samita NIN-a: Jačanje makroekonomske stabilnosti i podizanje nivoa konkurentnosti preduslovi dinamičnijeg razvoja regiona

SAOPŠTENJE: Ministar Radunović na otvaranju Samita NIN-a: Jačanje makroekonomske stabilnosti i podizanje nivoa konkurentnosti  preduslovi  dinamičnijeg razvoja regiona

Region Zapadnog Balkana u posljednjih nekoliko godina bilježi oporavak od globalne ekonomske krize, i sve zemlje su, dominantno zahvaljujući poboljšanju ekonomskih performansi i investicionoj aktivnosti, u 2017. godini dostigle pozitivan ekonomski rast..

15.06.2018.

U toku policijsko – tužilačke aktivnosti i kriminalistička obrada u predmetu u kojem je sinoć Uprava carina zaplijenila kokain

Povodom interesovanja velikog broja medija za zaplenu kokaina koju je sinoć izvršila Uprava carina i povodom čega je Uprava carina jutros već dala saopštenje, a koja interesovanja medija se odnose na to šta je policija dalje preduzela i koje dalje policijske mjere i radnje slijede u ovom predmetu, obavještavamo vas sljedeće...

15.06.2018.

Spomenik tradicije i znanja: "Crnogorska vojska 1854 - 1916"

Spomenik tradicije i znanja: "Crnogorska vojska 1854 - 1916"

U Vladinom domu na Cetinju sinoć je održana svečana promocija monografije „Crnogorska vojska od 1854. do 1916.“, autora dr Srđe Martinovića, u izdanju Ministarstva odbrane Crne Gore.

15.06.2018.

Od ponedjeljka 18. juna ponovo će biti otvoren granični prelaz Kobila-Vitaljina između Crne Gore i Hrvatske

Shodno obavještenju od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske da će od ponedjeljka, 18. juna 2018. godine, ponovo biti otvoren granični prelaz Vitaljina, ovim putem obavještavamo javnost da će samim tim od navedenog datuma ponovo početi sa radom i biti otvoren za međunarodni promet putnika u drumskom saobraćaju i granični prelaz sa crnogorske strane – GP Kobila.

15.06.2018.

Strategija pametne specijalizacije - Sastanci radnih grupa za sektore: Informaciono-komunikacione tehnologije (20. jun), Poljoprivreda (21. jun) i Metalska industrija i građevinarstvo (22. jun)

Strategija pametne specijalizacije - Sastanci radnih grupa za sektore: Informaciono-komunikacione tehnologije (20. jun), Poljoprivreda (21. jun) i Metalska industrija i građevinarstvo (22. jun)

Ministarstvo nauke trenutno realizuje drugi ciklus konsultacija/sastanaka u okviru Procesa preduzetničkog otkrivanja (Entrepreneurial discovery process - EDP), faze u pripremi Strategije pametne specijalizacije (S3) u kojoj privredna društva imaju najznačajniju ulogu.