Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Vlada

Vijesti iz ministarstava

24.05.2019.

Državni sekretar Dragan Pejanović u Hagu na Radionici posvećenoj zemljama Zapadnog Balkana sa ciljem upoznavanja sa radom EU jedinice za monitoring i upućivanje na sporne sadržaje na internetu

Državni sekretar Dragan Pejanović u Hagu na Radionici posvećenoj zemljama Zapadnog Balkana sa  ciljem upoznavanja sa radom EU jedinice za monitoring i upućivanje na sporne  sadržaje na internetu Državni sekretar i nacionalni koordinator za borbu protiv nasilnog ekstremizma Dragan Pejanović učestvovao je na dvodnevnoj Radionici posvećenoj zemljama Zapadnog Balkana sa ciljem upoznavanja sa radom EU jedinice za monitoring i upućivanje na sporne sadržaje na internetu koja se održala u sjedištu Europola u Hagu.

24.05.2019.

U Crnogorskom narodnom pozorištu održana komemoracija povodom smrti Mihaila Miša Janketića

U Crnogorskom narodnom pozorištu održana komemoracija povodom smrti Mihaila Miša Janketića

U prisustvu članova njegove porodice, brojnih istaknutih umjetnika i drugih poštovalaca njegovog rada, o našem proslavljenom glumcu na današnjem su događaju govorili ministar kulture Aleksandar Bogdanović, direktorica Crnogorskog narodnog pozorišta Zorana Kralj, reditelj Blagota Eraković i glumac Slobodan Marunović. Govoreći o Janketićevom životu, ulogama i radu, ministar Bogdanović kazao je kako je on bio jedan od književno najosvješćenijih glumaca sa jugoslovenskog prostora.

24.05.2019.

Lista NVO koje nijesu dostavile urednu i potpunu prijavu na javni konkurs „Podignimo zavjesu nezavisne kulturne scene“

Na osnovu člana 32g stav 2 Zakona o nevladinim organizacijama („Sl.list CG“, br. 39/11 i 37/17), Komisija Ministarstva kulture za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija, objavljuje Listu nevladinih organizacija koje nijesu dostavile urednu i potpunu prijavu na javni konkurs „Podignimo zavjesu nezavisne kulturne scene“ za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblastima umjetnosti i kulture, uz ukazivanje na utvrđene nedostatke koji se odnose na prijavu, odnosno potrebnu dokumentaciju.

24.05.2019.

Izvještaj sa javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu opasnih materija

Shodno članu 18 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u prirpemi zakona i strategija („Službeni list CG“, broj 38/03, 22/08, 42/11, 54/16 i 13/18), Ministarstvo unutrašnjih poslova objavljuje Izvještaj o javnoj raspravi u vezi postupka pripreme Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu opasnih materija.

24.05.2019.

Ministar Nuhodžić susreo se sa delegacijom Venecijanske komisije

Ministar Nuhodžić susreo se sa delegacijom Venecijanske komisije

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sastao se danas sa delegacijom Venecijanske komisije, koja ovih dana boravi u Podgorici radi pripreme mišljenja o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

24.05.2019.

Bijelo Polje: Izgradnja objekta OŠ “Dušan Korać” i škole za muzičko obrazovanje u skladu sa ugovorenom dinamikom

Bijelo Polje: Izgradnja objekta OŠ “Dušan Korać” i škole za muzičko obrazovanje  u skladu sa ugovorenom dinamikom

Izgradnja objekta Osnovne škole “Dušan Korać” i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju teče ugovorenom dinamikom, a u toku su armirno-betonski radovi na više segmenata. Na sastanku predstavnika Uprave javnih radova i izvođača, bjelopoljskog “Unipreda”, razmotrena su tehnička pitanja vezano za nastavak radova...

23.05.2019.

Ministar Darmanović razgovarao sa ekspertskom delegacijom Venecijanske komisije

Ministar Darmanović razgovarao sa ekspertskom delegacijom Venecijanske komisije

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović sastao se danas sa ekspertskom delegacijom Venecijanske komisije, koju čine izvjestioci Nicolae Esanu, Jan Velaers i Ben Vermeulen, te zamjenica sekretara i pravni ekspert Komisije, Simona Granata-Menghini i Zija Tanjar. Delegacija Venecijanske komisije boravi u Crnoj Gori u okviru pripreme mišljenja na nacrt Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

23.05.2019.

Crna Gora postala članica Evropskog centra izvrsnosti za suprostavljanje hibridnim prijetnjama

Crna Gora postala članica Evropskog centra izvrsnosti za suprostavljanje hibridnim prijetnjama

Crna Gora je i zvanično postala članica Evropskog centra izvrsnosti za suprotstavljanje hibridnim prijetnjama, nakon što je Nadzorni odbor Evropskog centra izvrsnosti za suprotstavljanje hibridnim prijetnjama jednoglasno usvojio odluku o članstvu Crne Gore razmjenom pisama između Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i Centra izvrsnosti.

23.05.2019.

Javni poziv za pretkvalifikaciju

Ministarstvo ekonomije je danas objavilo Javni poziv za pretkvalifikaciju za tender za izvođenje radova na primjeni mjera energetske efikasnosti u sledećim objektima:...

23.05.2019.

Predstavljena Baza podataka o porodičnom nasilju

Predstavljena Baza podataka o porodičnom nasilju

Baza podataka o porodičnom nasilju predstavljena je i zvanično puštena u rad na konferenciji za medije koju su zajednički organizovali Kancelarija UNDP u Crnoj Gori, Delegacija Evropske unije, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Kao integralni dio Informacionog sistema socijalnog staranja - Socijalnog kartona, Baza predstavlja efikasan alat za borbu protiv nasilja u porodici, kao i za generisanje zvanične statistike.