Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Vlada

Vijesti iz ministarstava

24.01.2018.

Forum slovenskih kultura prepoznat kao dobra platforma za saradnju slovenskih zemalja

Forum slovenskih kultura prepoznat kao dobra platforma za saradnju slovenskih zemalja Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se danas na Cetinju sa direktoricom Foruma slovenskih kultura, Andrejom Rihter. Sastanku su prisustvovali i ambasador Republike Slovenije u Crnoj Gori, Nj.E. Mitja Močnik i predsjednik Upravnog odbora Foruma slovenskih kultura Pavle Goranović.

24.01.2018.

Ministar Pejović učestvuje na Svjetskom ekonomskom forumu

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović učestvovaće na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma koji će se održati 23 – 26. januara 2018. u Davosu, u Švajcarskoj.

24.01.2018.

OBAVJEŠTENJE: Javni poziv NVO-ima za člana Radne grupe za poglavlje 2 – Sloboda kretanja radnika

Na osnovu Javnog poziva koji je Ministarstvo evropskih poslova objavilo 11. januara 2018, za predlaganje predstavnika/ce nevladinih organizacija za učešće u Radnoj grupi za pripremu pregovora u poglavlju 2 – Sloboda kretanja radnika, a u skladu sa članom 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo obavještava javnost da nije bilo predloženih kandidata/kandidatkinja nevladinih organizacija za člana/članicu radne grupe...

24.01.2018.

Ove godine pet energetski efikasnih škola

Ove godine pet energetski efikasnih škola

Ove godine planirano je da pet škola bude u potpunosti rekonstruisano sa ciljem energetske efikasnosti, i u njih će biti uloženo oko 4 miliona eura. Rekonstrukcija će biti rađena kroz projekat sa Njemačkom razvojnom bankom (KfW) i u saradnji sa Ministarstvom ekonomije.

24.01.2018.

Susret Pribilović- Durmishi: Podrška i saradnja u procesu reforme javne uprave

Susret Pribilović- Durmishi:  Podrška i saradnja u procesu reforme javne uprave

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović sastala se danas u Podgorici sa ambasadorom Kosova u Crnoj Gori, Skender Durmišijem.

24.01.2018.

PPCG ključna smjernica za okončanje pregovora o pristupanju

PPCG ključna smjernica za okončanje pregovora o pristupanju

Program pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (PPCG) 2018-2020 jedan je od najvažnijih strategijskih dokumenata i sadrži sve ključne aktivnosti čije je ispunjavanje u narednom periodu neophodno za uspješno okončanje pregovora o pristupanju EU, poručeno je na današnjem okruglom stolu.

24.01.2018.

Crna Gora obilježava vijek od pobune mornara u Boki Kotorskoj

Crna Gora obilježava vijek od pobune mornara u Boki Kotorskoj

U organizaciji Ministarstva evropskih poslova, danas je održan sastanak organizacionog odbora za pripremu idejnog programa obilježavanja vijeka od pobune mornara u Boki Kotorskoj. Sastankom je predsjedavao ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, a prisustvovali su predstavnici svih institucija i organizacija koje učestvuju u organizaciji događaja.

23.01.2018.

Lista kandidata NVO za člana Radne grupe za izradu teksta Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo pravde objavljuje listu kandidata NVO za člana Radne grupe za izradu teksta Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima...

23.01.2018.

NAJAVA: Okrugli sto povodom izrade Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji 2018 – 2020.

Ministarstvo evropskih poslova, nakon sprovedenih javnih konsultacija i javne rasprave, organizuje okrugli sto povodom izrade Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji 2018 – 2020...

23.01.2018.

Mapiranje sinergija između procesa pristupanja Crne Gore EU i agende održivog razvoja

Mapiranje sinergija između procesa pristupanja Crne Gore EU i agende održivog razvoja

Identifikacija sinergija između dva snažna razvojna procesa Crne Gore – pristupanja Evropskoj uniji i ostvarivanja Agende održivog razvoja do 2030. bila je centralna tema dvodnevnog skupa koji su organizovali Ministarstvo evropskih poslova i Sistem Ujedinjenih nacija u zemlji. „Crna Gora je jedna od prvih zemalja koje su u potpunosti definisale odgovor na svih 17 ciljeva održivog razvoja“, kazao je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović.