Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Vlada

Vijesti iz ministarstava

06.08.2018.

Ministar Bogdanović za RTCG: Najavljena proslava Podgoričke skupštine veličanje datuma upamćenog po nestanku Crne Gore

Ministar Bogdanović za RTCG: Najavljena proslava Podgoričke skupštine veličanje datuma upamćenog po nestanku Crne Gore Povodom najava proslave 100 godina od Podgoričke skupštine, ministar kulture Aleksandar Bogdanović dao je izjavu za Televiziju Crne Gore, u kojoj se, između ostalog navodi: "Ministarstvo kulture osuđuje najavu organizacije pomenute proslave, koja u samoj srži predstavlja veličanje datuma upamćenog po nestanku Crne Gore, koji je nadalje vodio ka epohi krvave represije nad našim narodom i potiranju svega što je simbolizovalo crnogorsko ime, kulturu i identitet.

04.08.2018.

Ministar Bogdanović govorio na otvaranju 18. Sajma knjiga u Ulcinju

Ministar Bogdanović govorio na otvaranju 18. Sajma knjiga u Ulcinju

Sinoć je u Ulcinju, na Pristanu, otvoren 18. Sajam knjiga, koji će u narednih nekoliko dana okupiti oko 50 izdavača iz Crne Gore i regiona. Na otvaranju su govorili ministar kulture Aleksandar Bogdanović, predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, zamjenik ministra turizma Albanije Hajrulah Čeku, direktor Turističke organizacije Ulcinj Fatmir Đeka, direktorica Instituta za promociju knjige iz Tirane Irena Toči i poznati albanski pisac Namik Dokle.

03.08.2018.

Javni poziv za nacionalnog koordinatora za „Evropsko društveno istraživanje“

Javni poziv za nacionalnog koordinatora za „Evropsko društveno istraživanje“

U okviru strateškog opredjeljenja ka internacionalizaciji istraživanja u Crnoj Gori, Ministarstvo nauke je započelo proceduru uključenja u Evropsko društveno istraživanje (European Social Survey - ESS). Ovim putem pozivamo istraživače iz oblasti društvenih nauka da se kandiduju za Nacionalnog koordinatora za ovo istraživanje. Rok: 24. avgust 2018. g.

03.08.2018.

Izvještaj o sprovedenim konsultacijama sa zainteresovanim NVO o Nacrtu sektorske analize

Ministartvo kulture, na osnovu člana 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list Crne Gore“, broj 41/18), a u vezi sa članom 32a stav 2 Zakona o nevladinim organizacijama ("Službeni list Crne Gore", br. 39/11 i 37/17), dana 12. jula 2018. godine, objavilo je Javni poziv zainteresovanim nevladinim organizacijama za konsultacije u cilju sačinjavanja Sektorske analize za utvrđivanje prijedloga prioritetnih oblasti od javnog interesa i potrebnih sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u oblastima kulture i umjetnosti, u 2019. godini. Uz Javni poziv dostavljen je Nacrt sektorske analize za utvrđivanje predloga prioritetnih oblasti od javnog interesa i potrebnih sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija iz Budžeta Crne Gore u 2019. godini (u daljem tekstu: Nacrt).

03.08.2018.

Rezultati Javnog poziva za člana NVO u radnom tijelu za izradu Predloga zakona o državnim nagradama

Na osnovu člana 8 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG", broj 41/18), a u vezi s Javnom pozivom za predlaganje predstavnika nevladine organizacije u radnom tijelu za izradu Predloga zakona o državnim nagradama (u daljem tekstu: Javni poziv), objavljenim 17. jula 2018. godine, Ministarstvo kulture objavljuje sljedeće: 1. Na Javni poziv nije dostavljen nijedan predlog koji ispunjava uslove. 2. Na Javni poziv dostavljen je jedan predlog i to: NVO Institut za socijalnu i obrazovnu politiku, Nikšić, koja je predložila Mitra Radonjića.

03.08.2018.

Crnogorsko narodno pozorište objavilo Konkurs za savremeni domaći tekst

Crnogorsko narodno pozorište objavilo Konkurs za savremeni domaći tekst

Crnogorsko narodnog pozorište raspisalo je Konkurs za savremeni domaći dramski tekst, čiji je pokrovitelj Ministarstvo kulture. Pravo učešća na Konkursu imaju državljani i državljanke Crne Gore. Mogu se kandidovati samo drame koje prethodno nijesu publikovane i izvođene. Autori/ke mogu kandidovati najviše dvije drame. Dodjeljuje se jedna nagrada, koja se sastoji od plakete i novčanog dijela u iznosu od 5.000 eura.

03.08.2018.

Ministarstvo nauke objavljuje Konkurs za realizaciju promotivnog događaja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija

Ministarstvo nauke objavljuje Konkurs za realizaciju promotivnog događaja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija

U okviru organizacije manifestacije „Otvoreni dani nauke 2018.“, koja će se održati u periodu od 09. do 12. oktobra 2018. godine, Ministarstvo nauke će podržati realizaciju promotivnog događaja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, s ciljem približavanja najnaprednijih tehnologija današnjice široj javnosti...

03.08.2018.

Bitan je kvalitet reformi, a ne brzina otvaranja poglavlja

Bitan je kvalitet reformi, a ne brzina otvaranja poglavlja

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević očekuje skorije otvaranje preostala dva poglavlja 27 i 8, što će omogućiti bolje funkcionisanje tržišta i osigurati veću i kvalitetniju ponudu roba i usluga.

02.08.2018.

Izvještaj o sprovedenim konsultacijama zainteresovane javnosti povodom izrade Strategije informisanja javnosti o pritupanju Crne Gore EU 2019-2022.

S ciljem pripreme Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2019-2022, Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i procesu pristupanja Evropskoj uniji Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore, je u periodu od 9 - 25. VII 2018. sproveo konsultovanje zainteresovane javnosti povodom izrade Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2019-2022.

02.08.2018.

Direktor Veljović održao prošireni Kolegijum

Direktor Veljović održao prošireni Kolegijum

Direktor Uprave policije MUP-a Veselin Veljović je danas, u policijskom kampu na Zlatici, održao prošireni Kolegijum sa pomoćnicima direktora i rukovodiocima policije u sjedištu Uprave i organizacionim jedinicama na terenu...