Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Vlada

Vijesti iz ministarstava

17.09.2019.

Ugovorena modernizacija saobraćajnica u Bijelom Polju i Ulcinju, u vrijednosti od 350.000 eura

Uprava javnih radova potpisala je danas ugovore o modernizaciji saobraćajne infrastrukture u Bijelom Polju i Ulcinju, za koje će Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta izdvojiti blizu 350 hiljada eura...

17.09.2019.

COST Program - Program Evropske saradnje u nauci i tehnologiji predstavljen na Infodanu u Podgorici

COST Program - Program Evropske saradnje u nauci i tehnologiji predstavljen na Infodanu u Podgorici

Danas je održan informativni dan posvećen Programu Evropske saradnje u nauci i tehnologiji sa ciljem promocije aktivnosti ovog veoma važnog Programa. Infodan, u organizaciji Ministarstva nauke i COST Asocijacije iz Brisela, su otvorili ministarka nauke dr Sanja Damjanović i direktor COST Asocijacije dr Ronald de Bruin... Video

17.09.2019.

Bogdanović – Kogali: Od posebnog značaja povećanje kulturnih programa za djecu

Bogdanović – Kogali: Od posebnog značaja povećanje  kulturnih programa za djecu

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović primio je danas na Cetinju šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Osamu Kogalija.Tokom sastanka je bilo riječi o unaprijeđenju medijskog ambijenta, ali i povećanju kulturnih aktivnosti koje su namijenjene djeci i mladima. Ambasador Kogali je predstavio rezultate kampanje “Birajmo šta gledamo” čiji je cilj promocija medijske pismenosti među roditeljima i djecom, unaprijeđenje kvaliteta izvještavanja medija o pitanjima koja se tiču prava djeteta, ali i poboljšanje kvaliteta medijskih programa za mlade u Crnoj Gori. U tom kontekstu, sagovornici su ocijenili značajnim dalja ulaganja u programe koji podižu svijest o štetnosti sadržaja u elektronskim medijima i njihovom uticaju na odrastanje i razvoj djece.

17.09.2019.

Susret: Nurković – Ylber Hysa

Susret: Nurković – Ylber Hysa

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa ambasadorom Kosova Ylber Hysa. Na početku sastanka sagovornici su se složili da nema otvorenih pitanja koja bi stvarala prepreku da se dobri odnosi koje imamo u budućem periodu poboljšaju.

17.09.2019.

Film „Između dana i noći“ crnogorski kandidat za nagradu Oskar u 2019. godini

Dugometražni igrani film „Između dana i noći“, scenariste i reditelja Andra Martinovića, producentske kuće „Artikulacija film“ iz Podgorice, crnogorski je kandidat za 92. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke Oskar u kategoriji Međunarodna filmska nagrada u 2019. godini.

17.09.2019.

JAVNI OGLAS za izradu stručne studije o procjeni količine riba i drugih vodenih organizama sliva rijeke Morače (rijeka Morača, Cijevna i Zeta) i Rikavačkog jezera

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, na osnovu čl. 18 Zakona o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi („Službeni list CG“, br. 17/18) i člana 2 Pravilnika o sadržini ribolovne osnove ( „Službeni list CG“ br. 1/19), a u vezi sa čl. 2 i 3 Uredbe o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2019. godinu- Agrobudžet („Službeni list CG“, br. 06/19) Program 2532 - Ribarstvo, linija B-2 Podrška razvoju slatkovodnog ribarstva i akvakulture, B-2.1. Mjera unapređenja slatkovodnog ribarstva, budžetska linija B-2.1.1. Održivo upravljanje slatkovodnim ribarstvom, objavilo je Javni oglas za izradu stručne studije o procjeni količine riba i drugih vodenih organizama sliva rijeke Morače (rijeka Morača, Cijevna i Zeta) i Rikavačkog jezera.

16.09.2019.

Cetinjski prerađivači zainteresovani za novu podršku kroz IPARD

Cetinjski prerađivači zainteresovani za novu podršku kroz IPARD

Danas je na Cetinju održana prezentacija drugog Javnog poziva za podršku investicijama u preradu kroz IPARD program na kojoj su predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja upoznali prisutne prerađivače sa procedurama realizacije i mogućnosti ostvarivanja prava na podršku.

16.09.2019.

Ministar Darmanović primio u nastupne posjete novoimenovane ambasadore Republike Slovenije i BiH

Ministar Darmanović primio u nastupne posjete novoimenovane ambasadore Republike Slovenije i BiH

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupne posjete novoimenovane ambasadore Republike Slovenije Gregora Preskera i Bosne i Hercegovine Branimira Jukića.

16.09.2019.

Najava: Kick off događaj Start of the SEEIIST Design Phase 18.septembra u Budvi

Najava: Kick off događaj Start of the SEEIIST Design Phase 18.septembra u Budvi

Ministarstvo nauke Crne Gore organizuje specijalan događaj 'Start of the SEEIIST Design Phase' (početak druge faze projekta Međunarodnog instituta za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope), 18. septembra 2019. u 9.00 časova u hotelu Splendid u Budvi, na kojem će progres i sledeći koraci u implementaciji projekta biti javno ozvaničeni. Događaj će otvoriti gdin Duško Marković, premijer Crne Gore...

16.09.2019.

Za prekogranične projekte Crne Gore i Srbije 3,24 miliona eura

Za prekogranične projekte Crne Gore i Srbije 3,24 miliona eura

Više od tri miliona eura opredijeljeno je za prekogranične projekte Crne Gore i Srbije koji treba da doprinesu jačanju socijalne i kulturne inkluzije ranjivih grupa, kao i unapređenju kapaciteta za korišćenje turističkih potencijala obje države.