Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Vlada

Vijesti iz ministarstava

15.07.2018.

Prate primjenu Pravilnika o zahtjevima za eko dizajn neusmjerenih sijalica za domaćinstva

Prate primjenu Pravilnika o zahtjevima za eko dizajn neusmjerenih sijalica za domaćinstva Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa upravama za inspekcijske poslove i carina, intenzivno radi na obezbjeđivanju mehanizama za kontrolu primjene propisa kojim se uređuju zahtjevi eko dizajna proizvoda koji utiču na potrošnju energije, saopšteno je iz tog Vladinog resora...

14.07.2018.

J A V N I P O Z I V nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za Reviziju Strategije razvoja šuma i šumarstva (2014-2023)

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja poziva nevladine organizacije koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti šumarstva da predlože kandidata/kinju za člana radne grupe za Reviziju Strategije razvoja šuma i šumarstva (2014-2023).

14.07.2018.

Ministar Bogdanović otvorio Kotor Art - Don Brankove dane muzike

Ministar Bogdanović otvorio Kotor Art - Don Brankove dane muzike

Na Dan državnosti 13. jula, ispred Katedrale Sv. Tripuna otvoren je muzički program KotorArta, Dan Brankovi danu mizike. Dan Brankove dane m‚uzike otvorio je minjistar kulture Aleksandar Bogdanović, koji je u svom obraćanju istakao: "Rijetko gdje je kao na prostoru Boke Kotorske ostvaren jedinstven sklad elemenata prirode i slojeva kulture, u kom je, bez obzira na burnu istoriju, umjetnost uvijek imala posebno mjesto.

13.07.2018.

Brigadni general Dakić: Vojnik ne može biti ko god želi, već samo onaj koji je spreman da beskompromisno služi svojoj državi

Brigadni general Dakić: Vojnik ne može biti ko god želi, već samo onaj koji je spreman da beskompromisno služi svojoj državi

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović danas je u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu predao zastavu Vojske Crne Gore brigadnom generalu Dragutinu Dakiću, koji je time i zvanično preuzeo dužnost načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore od brigadnog generala Ilije Dakovića.

13.07.2018.

Intervju ministra Bogdanovića Dnevnim novinama: Crnogorcima je 13. jul dio slobodarskog koda

Ministar kulture u Vladi Crne Gore Aleksandar Bogdanović kaže da 13. jul sažima najčistije slobodarske težnje crnogorskog naroda,jer se kroz spontanost i masovnost ovog velikog istorijskog događaja pokazalo kolikoje kult slobode duboko upisan u kolektivnoj svijesti Crnogoraca. On je u intervjuu za Dnevne novine istakao da je taj kult vremenom postao svojevrsni slobodarski kod koji će u najvećoj mjeri odrediti ono po čemu je Crna Gora prepoznatljiva u svijetu. "To je istorija koja bilježi otpor svakom osvajaču, a koja ne bilježi osvajanje tuđeg. Ujedno to nasljeđe smo dužni da čuvamo i da ga na pravi način štitimo za generacije koje dolaze", kaže Bogdanović.

13.07.2018.

Četvrti broj Biltena Kancelarije za evropske integracije

Četvrti broj Biltena Kancelarije za evropske integracije

U četvrtom broju Biltena Kancelarije za evropske integracije čitajte o najvažnijim događajima i aktivnostima u procesu pristupanja EU tokom drugog kvartala 2018.

13.07.2018.

U petak, 13 jula. održaće se primopredaja dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore

U petak, 13. jula 2018. godine, u 18.00 sati, u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu biće održana ceremonija primopredaje dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore.

12.07.2018.

Javni poziv - Sektorska analiza

U skladu sa članom 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Sl.list Crne Gore“, broj 41/18), a u vezi sa članom 32a stav 2 Zakona o nevladinim organizacijama ("Sl. list CG", br. 39/11 i 37/17), Ministarstvo kulture objavljuje JAVNI POZIV Zainteresovanim nevladinim organizacijama za konsultacije u cilju sačinjavanja Sektorske analize za utvrđivanje prijedloga prioritetnih oblasti od javnog interesa i potrebnih sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u oblastima kulture i umjetnosti, u 2019. godini.

12.07.2018.

Saopštenje: Predstavljeni preliminarni rezultati procjene deset dimenzija Akta o malim preduzećima

Crna Gora uspješno kreira politike i usvaja ključna strateška dokumenta koja tretiraju oblast malih i srednjih preduzeća (MSP), vodeći se preporukama Akta o malim preduzećima (Small Business Act), kao i drugim evropskim dokumentima koja prepoznaju politiku razvoja MSP, zaključeno je na sastanku koordinatora za Akt o malim preduzećiima (SBA koordinatora) koji je održan danas u Parizu...

12.07.2018.

Saopštenje: Osam klastera zadovoljilo uslove za dobijanje subvencija

Ministarstvo ekonomije odobrilo je osam aplikacija u okviru Javnog poziva za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za 2018. godinu...