Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Vlada

Vijesti iz ministarstava

03.04.2018.

Javni poziv - Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju

Ministarstvo pravde daje na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju i upućuje javni poziv građanima, građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju...

02.04.2018.

Saopštenje: Član crnogorske diplomatske misije proglašen za personu non grata na teritoriji Rusije

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore informiše da je danas, 2. aprila 2018. godine, ambasador Crne Gore u Moskvi Ramiz Bašić pozvan u Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije gdje je obaviješten da je jedan član crnogorske diplomatske misije proglašen za personu non grata na teritoriji Rusije.

02.04.2018.

Počela „Škola umjetničke kritike“: srednjoškolci idu u Narodni muzej i uče se kritici

Počela „Škola umjetničke kritike“: srednjoškolci idu u Narodni muzej i uče se kritici

Učenici tri crnogorske srednje škole biće uključeni u projekat “Škola umjetničke kritike” sa Narodnim muzejem na Cetinju, koji podrazumijeva besplatan obilazak muzeja i razgovor sa kustosima, posjete kustosa školama i obuku za pisanje umjetničke kritike, kao i dodjelu nagrada za najbolje napisane kritike, saopšteno je danas na konferenciji za medije u Ministarstvu prosvjete.

02.04.2018.

Čestitka najmladjim vaterpolistima: Vi ste ponos nacije i reprezentacije

Čestitka najmladjim vaterpolistima: Vi ste ponos nacije i reprezentacije

Podgorica, 31. Mart 2018. - Ministar sporta Nikola Janović, čestitao je pobjedu kadetskoj vaterpolo reprezentaciji Crne Gore, koju su naši vaterpolisti (godište 2003. i mladji) , sa stoprocentnim učinkom izvojevali na prestižnom Uskršnjem turniru “Pet nacija”, koji se odigrao u Napulju, od 29. do 31. marta...

02.04.2018.

Poziv za uključivanje u obilježavanje Dana i Noći muzeja 2018

Ministarstvo kulture poziva sve nacionalne i lokalne institucije iz oblasti kulture da se 18. i 19. maja 2018. godine uključe u obilježavanje međunarodnih manifestacija Dan i Noć muzeja, koje se realizuju u okviru Evropske godine kulturne baštine.

01.04.2018.

Kulturni vodič Prijestonice Cetinje za april 2018. godine

Kulturni vodič Prijestonice Cetinje za april 2018. godine

U vodiču Prijestonice Cetinje, za april 2018. godine možete pronaći programe i događaje koje organizuju institucije kulture i fakulteti na Cetinju. Vodič svakog mjeseca objavljuje TO Cetinje, uz podršku Ministarstva kulture i Prijestonice Cetinje.

01.04.2018.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Uoči izbora za Predsjednika Crne Gore, koji će se održati 15. aprila 2018. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.

01.04.2018.

Ministar Bogdanović čestitao Uskrs

Povodom velikog hrišćanskog praznika Uskrsa, ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je čestitke svim vjernicima koji ovaj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru:

01.04.2018.

Stupio na snagu Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Istočne Republike Urugvaj o ukidanju viza za nosioce običnih pasoša

Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Istočne Republike Urugvaj o ukidanju viza za nosioce običnih pasoša, na osnovu kojeg državljani Crne Gore mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Urugvaju do 90 dana sa važećom putnom ispravom bez vize, stupio je danas, 1. aprila 2018. godine, na snagu.

01.04.2018.

U elektronske komunikacije investirana 82 miliona eura

U elektronske komunikacije investirana 82 miliona eura

Državni sekretar Milan Srzentić u razgovoru za Vikend novine...