Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Vlada

Vijesti iz ministarstava

22.04.2019.

Preduzetničke vještine kao jedan od prioriteta politike razvoja ljudskih resursa u Crnoj Gori

Preduzetničke vještine  kao jedan od prioriteta politike razvoja ljudskih resursa u Crnoj Gori Radna grupa sastavljena od oko 30 predstavnika različitih institucija, organizacija, poslovnih asocijacija i nevladinog sektora koje se bave procesima obrazovanja i preduzetničkog osposobljavanja održala je danas, u Privrednoj komori, prvi sastanak u cilju izrade nacrta novog strateškog dokumenta Strategije za cjeloživotno preduzetničko učenje 2020-2024. godine sa okvirnim Akcionim planom...

22.04.2019.

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, gost na poslovnom ručku Američke privredne komore

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, biće gost na poslovnom ručku Američke privredne komore, koji će se održati u utorak, 23. aprila u 12.30 časova, u hotelu “Ramada”

20.04.2019.

Ministar Zenka:Duh Uskrsa je u praštanju i harmoniji

Ministar Zenka:Duh Uskrsa je u praštanju i harmoniji

Povodom najradosnijeg katoličkog praznika u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, upućujem čestitke nadbiskupu barskom, monsinjoru Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom, monsinjoru Iliji Janjiću, svom uvaženom sveštenstvu i redovništvu i katoličkim vjernicima/ama, kao i protestantskim crkvama i svima onima koji ovaj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

20.04.2019.

Efekti reformi na evropskom putu sve vidljiviji u praksi

Efekti reformi na evropskom putu sve vidljiviji u praksi

„Bolji životni standard i evropski kvalitet u svim oblastima je ono čemu težimo, a pristupni pregovori su mehanizam koji omogućava da na najefikasniji način to postignemo“, poručio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević u Baru, na otvaranju Škole prava EU: „Savremeni pravni i institucionalni izazovi EU“.

20.04.2019.

MInistarka Vučinović čestitala predstojeći Uskrs

„Uskrs, kao jedan od najvećih kršćanskih praznika simbolizira pobjedu nad životom, ali i upućuje na prave životne vrijednosti, međupoštovanje, toleranciju, ljubav i razumijevanje. Vjerujem da ćemo kao društvo jačati sve te vrijednosti, kako bismo svi zajedno odoljeli nepravdi, nasilju i netoleranciji, a okrenuli se svemu onome što nas čini boljima i odlučnijima u izgradnji pravednijeg i demokratskijeg društva. U to ime vama, i vašim obiteljima želim sretan Uskrs“...

19.04.2019.

Lista NVO za dopunu prijave na konkurs "Podrška afirmaciji poljoprivrednih proizvoda na domaćem tržištu“

Na osnovu člana 32g stav 2 Zakona o nevladinim organizacijama („Službeni list CG“, br. 39/11 i 37/17), a nakon završetka Javnog konkursa „Podrška afirmaciji poljoprivrednih proizvoda na domaćem tržištu“ za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljenog 01. marta 2019. godine, Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2019. godini, objavljuje Listu NVO koje nijesu dostavile urednu i potpunu prijavu

19.04.2019.

Održan drugi sastanak Radnog tijela za slobodan pristup informacijama

Održan drugi sastanak Radnog tijela za slobodan pristup informacijama

Drugi sastanak Radnog tijela za pripremu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama održan je danas.

19.04.2019.

Ministar Bogdanović čestitao Uskrs

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je danas čestitku sveštenstvu i svim građanima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru

19.04.2019.

Studenti Ekonomskog fakulteta posjetili KEI

Studenti Ekonomskog fakulteta posjetili KEI

Studenti Ekonomskog fakulteta posjetili su danas Kancelariju za evropske integracije i sa članovima pregovaračke strukture razgovarali o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, s osvrtom na izazove koje proces donosi u dijelu crnogorskog finansijskog sistema i ekonomije. Sa studentima su razgovarali glavni pregovarač Aleksandar Drljević, njegov zamjenik Marko Mrdak, kao i pregovarači za ekonomska i finansijska poglavlja, Biljana Jakić i Nikola Fabris.

19.04.2019.

Srđan Martinović dobitnik nagrade Miroslavljevo jevanđelje za 2018. godinu

Žiri za dodjelu državne nagrade Miroslavljevo jevanđelje, na sjednici održanoj 19. aprila 2019. godine, odlučio je da se nagrada za 2018. godinu dodijeli Srđanu Martinoviću, za monografiju “Crnogorska vojska 1854 – 1916”, objavljenu 2018. godine, u izdanju Ministarstva odbrane Crne Gore . Odluka je, nakon tajnog glasanja, donesena većinom glasova. Žiri je odlučivao u sastavu: prof. dr Sonja Tomović-Šundić, predsjednica, i članovi: prof. dr Miloš Krivokapić, prof. dr Saša Knežević, dr Nebojša Čagorović i mr Nikola Šaranović.