Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Vlada

Vijesti iz ministarstava

16.03.2018.

Ministar Bogdanović na obilježavanju 10 godina od osnivanja TRADUKI: Moramo snažnije promovisati potencijale i mogućnosti mreže

Ministar Bogdanović na obilježavanju 10 godina od osnivanja TRADUKI: Moramo snažnije promovisati potencijale i mogućnosti mreže Ministar kulture Aleksandar Bogdanović boravi u radnoj posjeti Lajpcigu, Republika Njemačka, gdje je danas prisustvovao obiljžavanju 10 godina od osnivanja TRADUKI Evropske mreže za književnost i knjige, čiji je Crna Gora član od 2016. godine. Proslava 10 godina od osnivanja TRADUKI mreže organizovana je u okviru Sajma knjiga u Lajpcigu.

16.03.2018.

Najava: Komemorativna sjednica povodom smrti ambasadorke Ljiljane Tošković

Ministarstvo vanjskih poslova obavještava da će komemorativna sjednica povodom smrti ambasadorke Ljiljane Tošković biti održana u ponedjeljak, 19.marta 2018. godine u 10.00 časova u staroj zgradi Vlade, ulica Jovana Tomaševića bb.

16.03.2018.

Prezentovan strateški okvir zaštite od diskriminacije lica sa invaliditetom i model Lokalnog akcionog plana

Prezentovan strateški okvir zaštite od diskriminacije lica sa invaliditetom i model Lokalnog akcionog plana

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u saradnji sa Zajednicom opština Crne Gore organizovali su u Bijelom Polju,za opštine sjevernog regiona, prezentaciju zakonodavnog i strateškog okvira za unapređenje položaja i zaštitu od diskriminacije lica sa invaliditetom i prezentaciju Modela za izradu lokalnog akcionog plana koji treba da donese svaka opština.

16.03.2018.

Najava: Prezentacija PRVOG IPARD javnog poziva u Žabljaku i Šavniku

Poljoprivredni proizvođači i zainteresovane strane sa područja opština Žabljak i Šavnik biće u prilici da se u ponedjeljak, 19. marta detaljnije upoznaju sa mogućnostima podrške koju mogu ostvariti kroz objavljeni javni poziv za dodjelu sredstava finansijske podrške za Mjeru 1 „Investicije u fizički kapital poljoprivrednih gazdinstava“ kroz IPARD program.

16.03.2018.

Poljoprivrednim proizvođačima u Golubovcima i Tuzima predstavljen Prvi IPARD javni poziv

Prvi javni poziv za korišćenje sredstava iz IPARD programa bespovratne podrške crnogorskim poljoprivrednicima detaljnije je predstavljen poljoprivrednim proizvođačima u Tuzima i Golubovcima.

16.03.2018.

Zaključen Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2018. godinu

Na osnovu čl. 2 i 3 Uredbe o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2018. godinu – Agrobudžet (“Službeni list CG” br, 6/18), program Mjera 2.1.9 – Podrška unapređenju kvaliteta sirovog mlijeka, a u vezi sa Javnim pozivom za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2018. godinu, objavljenom dana 28. februara 2018. godine na internet stranici ovog Ministarstva i u dnevnom listu „DNEVNE NOVINE”, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

16.03.2018.

Ministar Bogdanović: Crna Gora u oblasti književnosti ima što da predstavi Evropi i svijetu

Ministar Bogdanović: Crna Gora u oblasti književnosti ima što da predstavi Evropi i svijetu

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović tokom boravka u Lajpcigu obišao je stand crnogorskih izdavača na Međunarodnom sajmu knjiga, koji se u Lajpcigu održava od 15. do 18. marta. Ministar Bogdanović je istakao zadovoljstvo što je izdavaštvo Crne Gore i ove godine dobilo priliku da se predstavi na jednom od najznačajnijih sajmova i naveo da će Ministarstvo kulture i ubuduće nastaviti da podržava projekte koji imaju za cilj međunarodnu prezentaciju naše kulture i stvaralaštva.

16.03.2018.

Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u adaptaciju planinskih katuna za 2018. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu, i mjerom koja podržava diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u adaptaciju planinskih katuna za 2018. godinu.

15.03.2018.

Ministarka Damjanović na sastanku TIARA konzorcijuma: Podrška Međunarodnom institutu

Ministarka Damjanović na sastanku TIARA konzorcijuma: Podrška Međunarodnom institutu

Predstavnici TIARA konzorcijuma, koji predstavlja konzorcijum najznačajnijih organizacija u oblasti istraživanja i razvoja akceleratora, dali su otvorenu podršku osnivanju Međunarodnog instituta za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope na današnjem sastanku u CERN-u, a na kojem je učestvovala ministarka nauke dr Sanja Damjanović...

15.03.2018.

Najava događaja: konferencija povodom završetka projekta PREDIM

Najava događaja: konferencija povodom završetka projekta PREDIM

Ministar za ljudska i manjinska prava, Mehmed Zenka, govoriće sjutra, 16. marta 2018. godine, na konferenciji povodom završetka projekta „Podrška nacionalnim institucijama u prevenciji diskriminacije u Crnoj Gori“ – PREDIM, koja će se održati u hotelu Hilton, sa početkom u 09.30h.