Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Vlada

Vijesti iz ministarstava

04.06.2019.

U Ministarstvu nauke 16 miliona eura za projekte

U Ministarstvu nauke 16 miliona eura za projekte Ministarstvo nauke objavilo je publikaciju o projektima koje je finansiralo u periodu od 2017. do maja 2019. godine. Pomenuti period obilježio je značajan broj projekata koji su od velike važnosti za napredak našeg društva. Ukupna suma finansiranih projekata iznosi oko 16 miliona eura od čega je Ministarstvo nauke finansiralo preko 11 miliona...

04.06.2019.

Info dan povodom objave Trećeg poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru ADRION programa – Prioritetne oblasti 1 (Inovativan region) i 3 (Povezan region)

Kancelarija za evropske integracije u ponedeljak, 10. juna 2019. godine organizuje Info dan povodom objave Trećeg poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Prioritetnih oblasti 1 (Inovativan region) i 3 (Povezan region) INTERREG Jadransko-jonskog transnacionalnog programa (ADRION), na kojem će potencijalnim korisnicima biti predstavljeni tematski ciljevi, kao i pravila za podnošenje projektnih predloga u okviru ovog poziva.

04.06.2019.

Održan okrugli sto povodom razmatranja Industrijske politike Crne Gore 2019-2023

„Osnovni cilj izrade „Nacrta dokumenta Industrijska politika Crne Gore 2019-2023“ je da uspostavi strateški okvir i prioritete za industrijski razvoj, koji su realni i ostvarljivi, uzimajući u obzir raspoložive prirodne, ljudske i finansijske resurse za ostvarenje dinamičnog ekonomskog rasta, održivog razvoja i povećanje broja radnih mjesta koordiniranim intervencijama nadležnih institucija“, kazao je Generalni direktor Direktorata za industriju i transformaciju Ministarstva ekonomije Goran Nikolić...

04.06.2019.

Sastanak Radne Grupe za rijeku Drim održan u Prištini

Sastanak Radne Grupe za rijeku Drim održan u Prištini

Predstavnici Radne grupe za Drim održali su krajem maja 17. sastanak na kome su razmotrili aktuelne projekte koji se sprovode u cilju unapređenja upravljanja vodnim resursima u tom slivu.

04.06.2019.

Amatersko video takmičenje povodom obilježavanja Evropskog dana saradnje

Amatersko video takmičenje povodom obilježavanja Evropskog dana saradnje

Kancelarija za evropske integracije obavještava da Upravljačko tijelo Interreg IPA programa prekogranične saradnje Italija – Albanija – Crna Gora, povodom obilježavanja Evropskog dana saradnje, organizuje amatersko video takmičenje, u okviru kampanje Interact EC 2019.

04.06.2019.

Kroz precizno definisane izuzetke ne postoji mogućnost zloupotrebe Zakona

Na jučerašnjoj sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet razmatrani su i podržani amandmani predlagača koji se odnose na predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini...

04.06.2019.

VAŽNO OBAVJEŠTENJE O ODGAĐANJU DOGAĐAJA: Obilježavanje Svjetskog dana životne sredine u 20 crnogorskih opština

VAŽNO OBAVJEŠTENJE O ODGAĐANJU DOGAĐAJA: Obilježavanje Svjetskog dana životne sredine u 20 crnogorskih opština

Akcijama čišćenja i uređenja prostora, kao i sadnjom stabala raznog drveća, 20 crnogorskih opština obilježiće ove godine Svjetski dan životne sredine. Obilježavanje Svjetskog dana životne sredine organizuju Generalni sekretarijat Vlade, Zajednica Opština Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma. U 20 crnogorskih opština predstavnici lokalnih samouprava, nevladinih organizacija, ali i svi zainteresovani građani, zajedno će urediti prostor u kom žive i borave. Akcije u svakom gradu održaće se u petak, 7. juna, s početkom u 9:00 sati.

04.06.2019.

Šehović u Beogradu: Ulažimo u infrastrukturu i podstičimo socijalnu inkluziju u vrtićima

Šehović u Beogradu: Ulažimo u infrastrukturu i podstičimo socijalnu inkluziju u vrtićima

Za razvoj predškolskog vaspitanja i obrazovanja ključna je dalja komunikacija sa roditeljima, socijalna inkluzija i nastavak ulaganja u infrastrukturu na nivou regiona, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović na ministarskom sastanku Platforme za Zapadni Balkan o obrazovanju, nauci, istraživanju i inovacijama koji se održava u Beogradu. Sastanak je otvorio Mladen Šarčević, srpski ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja i Tibor Navračić, evropski komesar za obrazovanje, kulturu, mlade i sport.

04.06.2019.

Nedjelja posvećena stvaraocima baštine: Odabrani najbolji radovi

Nedjelja posvećena stvaraocima baštine: Odabrani najbolji radovi

U okviru poziva za dostavljanje priča o kulturnoj baštini, realizovanog u okviru Nedjelje posvećene stvaraocima baštine, u nacionalnoj selekciji izabrani su radovi sljedećih kandidati: • Teodora Radulović, 12 godina • Krsto Pejović, 13 godina • Luka Ćatović, 13 godina • Berna Cikić, 14 godina • Tijana Todorović, 15 godina Odabrani radovi će biti dostavljeni na dalju međunarodnu evaluaciju, a pobjednik poziva biće izabran na evropskom nivou.

04.06.2019.

Održan Okrugli sto povodom Javne rasprave o Nacrtu Revizije Mape puta za istraživačku infrastrukturu (2019-2020)

Održan Okrugli sto povodom Javne rasprave o  Nacrtu Revizije Mape puta za istraživačku infrastrukturu (2019-2020)

Ministarstvo nauke organizovalo je danas Okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu Revizije Mape puta za istraživačku infrastrukturu (2019-2020)...