Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Vlada

Vijesti iz ministarstava

05.06.2018.

Najava događaja: Preventivni zdravstveni pregledi za pripadnike/pripadnice romske i egipćanske populacije

Najava događaja: Preventivni zdravstveni pregledi za pripadnike/pripadnice romske i egipćanske populacije Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Crvenim krstom Crne Gore, već petu godinu zaredom organizuje akcije preventivnih zdravstvenih pregleda za pripadnike/pripadnice romske i egipćanske populacije.

05.06.2018.

Poziv za konkurs za prijem mladih profesionalaca u UNESCO u okviru ciklusa za 2018. godinu

UNESCO je raspisao poziv za konkurs za program Mladi profesionalci u okviru ciklusa za 2018. godinu. Ovaj UNESCO program osmišljen je sa ciljem poboljšanja geografske zastupljenosti zaposlenih u Sekretarijatu organizacije, kao i doprinosa podmlađivanju kadra i povećanju zastupljenosti žena među zaposlenim.

05.06.2018.

Uručene nagrade najboljima u dualnom obrazovanju: nije posao dobar ili loš, već način na koji ga obavljamo

Uručene nagrade najboljima u dualnom obrazovanju: nije posao dobar ili loš, već način na koji ga obavljamo

Nije posao dobar ili loš, već način na koji ga obavljamo, baš kao što ne treba težiti izvrsnom zanimanju, jer takvih nema, već izvrsnosti u bavljenju bilo kojim zanimanjem, rekao je ministar prosvjete dr Damir Šehović na sinoćnjem uručenju nagrada najboljima u dualnom obliku obrazovanja. Nagrade, u vidu zahvalnica, te slika Srednje likovne škole “Petar Lubarda”, je primilo jedanaest najaktivnijih poslodavaca i dvadesetoro najbolje djece.

05.06.2018.

Stupio na snagu Sporazum o državnoj granici između Crne Gore i Republike Kosovo

Ambasador Republike Kosovo u Crnoj Gori Skender Durmiši uručio je, 4. juna 2018. godine, generalnoj direktorici za međunarodno pravne poslove Tatjani Raspopović verbalnu notu Ministarstva vanjskih poslova Republike Kosovo kojom je crnogorska strana obaviještena da je Republika Kosovo okončala unutrašnje pravne procedure neophodne za stupanje na snagu Sporazuma o državnoj granici između Crne Gore i Republike Kosovo, potpisanog u Beču, 26. avgusta 2015. godine.

04.06.2018.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo konferenciju „Etika, religija, pravo“ u Ulcinju 02.-03. juna

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo konferenciju „Etika, religija, pravo“ u Ulcinju 02.-03. juna

Na konferenciji „Etika, religija, pravo“, predstavnici akademske zajednice i nacionalnih institucija su se saglasili da je uloga religije ogromna u formiranju etičkih stavova i vrijednosti kao i političkih procesa u savremnom svijetu. Poštujući vjerska prava, poštujemo ljudsko dostojanstvo. Vjerske slobode zauzimaju važno mjesto u stvaranju pravednijeg i bezbjednijeg svjeta, kao i izgradnji kulture i mira. Kantova deontološka etika je temeljni izvor modernih etičkih učenja i proizilazi iz ključnih pojmova: dužnost, moralna autonomija, sloboda i dobra volja.

04.06.2018.

Raspisan konkurs za projekte Evropskog istraživačkog savjeta (European Research Council) u Horizontu 2020

Raspisan konkurs za projekte Evropskog istraživačkog savjeta  (European Research Council) u Horizontu 2020

U okviru stuba Izvrsnost u nauci otvoren je poziv ERC Advanced Grant. Evropska komisija kroz ovaj poziv finansiraće istraživače sa iskustvom koji su u fazi razvoja karijere s prepoznatim referencama o istraživačkim dostignućima....

04.06.2018.

Darmanović u Tirani: Akaba proces značajan u borbi protiv prijetnji po globalnu bezbjednost

Darmanović u Tirani: Akaba proces značajan u borbi protiv prijetnji po globalnu bezbjednost

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović, učestvovao je danas u Tirani na sastanku na visokom nivou u okviru Akaba procesa, posvećenom Balkanu.

04.06.2018.

Liste kandidata za dodjelu Trinaestojulske nagrade

Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade, u sastavu: predsjednik Žirija, Rajko Todorović Todor, i članovi Žirija, prof. dr Ilija Vujošević, prof. dr Igor Lakić, mr Miomir Vojinović i prim. dr sci. med. Asim Dizdarević, na sjednici, održanoj 04.06.2018. godine, upoznao se s podnesenim prijedlozima, koji ispunjavaju sve formalno pravne uslove, za sljedeće dvije liste kandidata: 1. Lista kandidata za dodjelu Trinaestojulske nagrade za životno djelo:

04.06.2018.

500 naših najmlađih odbojkašica i odbojkaša, slavili na Trgu Nezavisnosti

500 naših najmlađih odbojkašica i odbojkaša, slavili  na Trgu Nezavisnosti

Podgorica, 03. jun 2018.- Nakon ukupno 298 odigranih utakmica, završena je treća sezona Jugopetrol EKO mini odbojke, u kojoj je učestvovalo 500 djece. Svi su nagrađeni zlatnim medaljama, dok su pobjedničke ekipe dobile i pehare...

04.06.2018.

Neđelja arhiva

Neđelja arhiva

U cilju promocije i popularizacije arhiva i skretanja pažnje šire javnosti na ovu djelatnost, Državni arhiv Crne Gore i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju “Neđelja arhiva”. Manifestacija se realizuje pod sloganom “Čuvajmo arhive”, u periodu od 04. do 09. juna 2018. godine, a programi namijenjeni prevashodno polaznicima osnovnih škola, ali i široj javnosti, biće organizovani na teritoriji cijele Crne Gore.