Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Vlada

Vijesti iz ministarstava

13.03.2018.

Ministar Bogdanović uputio telegram saučešća povodom smrti Svetislava - Pula Vujovića

Povodom smrti Svetislava - Pula Vujovića, doajena jugoslovenske diplomatije, cijenjenog kulturnog i društvenog poslenika, Aleksandar Bogdanović, ministar kulture, uputio je porodici telegram saučešća u kojem se, između ostalog, navodi: „Veoma smo ožalošćeni zbog odlaska našeg dragog i izuzetno poštovanog prijatelja Pula Vujovića, čovjeka patriotskog duha i neprevaziđenog kosmopolitskog šarma.

13.03.2018.

Počelo prestavljanje programa “Kulturne rute Savjeta Evrope"

Počelo prestavljanje programa “Kulturne rute Savjeta Evrope"

Na otvaranju je govorio ministar kulture Aleksandar Bogdanović, koji je u svom obraćanju istakao: ”Vjerujem da nije neophodno podsjećati u kojoj je mjeri snažna saradnja koju u kontinuitetu ostvaruju Crna Gora, odnosno naše ministarstvo - kako sa Savjetom Evrope, tako i sa Evropskim institutom za kulturne rute. Siguran sam kako ovom prilikom mogu ustvrditi da upravo ta saradnja jeste snažna i neophodna nit u cilju promovisanja kulturne raznolikosti i identitetskih osobenosti, a prije svega - da nam dosadašnje relacije otvaraju šire vizije, ka produbljivanju mogućnosti saradnje između zajednica.”

13.03.2018.

Crna Gora zainteresovana za uključivanje u kulturne rute

Crna Gora zainteresovana  za uključivanje u kulturne rute

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i direktor Evropskog instituta za kulturne rute Stefano Dominioni razgovarali su o saradnji i mogućnostima za uključivanje Crne Gore u postojeće kulturne rute, sa posebnim akcentom na kulturnu rutu vina i kulturnu rutu maslinovog drveta. Ministar Bogdanović je istakao da postoji interesovanje da Crna Gora što prije bude prepoznata kao jedna od tačaka navedenih kulturnih ruta, uzimajući u obzir mogućnosti koje ova organizacija nudi za promociju kulture i turizma jedne države.

13.03.2018.

WBC-RTI: Izgradnja kapaciteta za unapređenje istraživanja i inovacija u regionu Zapadnog Balkana – intervju sa ministarkom Damjanović

WBC-RTI: Izgradnja kapaciteta za unapređenje istraživanja i inovacija u regionu Zapadnog Balkana – intervju sa ministarkom Damjanović

Na WBC-RTI VBC-RTI.info (http://vbc-rti.info/), uglednoj veb platformi koja obezbjeđuje informacije o istraživanjima, tehnologijama i inovacijama u zemljama Zapadnog Balkana, objavljen je članak pod naslovom “Building capacities for advancing R&I ecosystems of the WB region”, sa osvrtom na izgradnjom kapaciteta za unapređenje istraživačkog i inovacionog ekosistema u regionu Zapadnog Balkana...

12.03.2018.

Najava: Prezentacija prvog IPARD javnog poziva u Baru i Ulcinju

Poljoprivredni proizvođači i zainteresovane strane sa područja opština Bar i Ulcinj biće u prilici da se u utorak, 13. marta detaljnije upoznaju sa mogućnostima podrške koju mogu ostvariti kroz objavljeni javni poziv za dodjelu sredstava finansijske podrške za Mjeru 1 „Investicije u fizički kapital poljoprivrednih gazdinstava“ kroz IPARD program.

12.03.2018.

Javni poziv za podršku kroz IPARD predstavljen poljoprivrednim proizvođačima iz Danilovgrada i Nikšića

Javni poziv za podršku kroz IPARD predstavljen poljoprivrednim proizvođačima iz Danilovgrada i Nikšića

Prvi IPARD javni poziv za dodjelu podrške poljoprivrednicima za investicije u primarnu proizvodnju prezentovan je poljoprivrednim proizvođačima sa teritorija opština Danilovgrad i Nikšić.

12.03.2018.

Obavještenje o polaganju pravosudnog ispita - junski rok 2018.g.

Na osnovu člana 34 Zakona o pripravnicima u sudovima i Državnom tužilaštvu i pravosudnom ispitu („Službeni list CG“, broj 55/16), Ministarstvo pravde objavljuje obavještenje o polaganju pravosudnog ispita...

12.03.2018.

Za projekte zaštite i očuvanja kulturne baštine Ministarstvo kulture izdvojilo skoro 1.139.000 eura

Za projekte zaštite i očuvanja kulturne baštine Ministarstvo kulture izdvojilo skoro 1.139.000 eura

Ugovori iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu potpisani su danas na Cetinju. Ministarstvo kulture će u okviru Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu finansirati 116 projekata, u ukupnom iznosu od oko 1.139.000 eura. Prije potpisivanja ugovora prisutnima se obratio ministar kulture Aleksandar Bogdanović, koji je istakao: “Ravnomjerni razvoj kulture na teritoriji cijele države jedan je od glavnih ciljeva Programa zaštite i očuvanja, a on se ostvaruje projektima namijenjenim unaprjeđenju stanja kulturnih dobara, očuvanju, zaštiti, valorizaciji, prezentaciji i popularizaciji kulturne baštine, kao i stvaranjem uslova za što dosljedniju primjenu zakona iz oblasti kulturne baštine.

12.03.2018.

Odgovorni službenici neophodni za profesionalnu javnu upravu

Odgovorni službenici neophodni za profesionalnu javnu upravu

Stručni i odgovorni službenici koji strateški promišljaju i rade u interesu napretka svojih država potreba su efikasne, moderne i profesionalne javne administracije, poručila je generalna direktorica za evropske fondove u Ministarstvu evropskih poslova Ivana Glišević Đurović, na Inicijalnom sastanku Šeme EU za mlade profesionalce Zapadnog Balkana.

12.03.2018.

Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana Etičkog odbora, koji prati primjenu Kodeksa policijske etike

Na osnovu člana 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija (,,Službeni list CG’’, broj 7/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova upućuje javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana Etičkog odbora, koji prati primjenu Kodeksa policijske etike.