Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Vlada

Vijesti iz ministarstava

12.03.2018.

Poziv zainteresovanim kompanijama za učešće na izložbenom sajmu (EXPO) u okviru Digitalnog samita u Skoplju, koji će se održati 18. i 19. aprila 2018. godine

Poziv zainteresovanim kompanijama za učešće na izložbenom sajmu (EXPO) u okviru Digitalnog samita u Skoplju, koji će se održati 18. i 19. aprila 2018. godine Vlade šest zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Makedonija i Srbija), uključene u Berlinski proces, posvećeno rade na ubrzanom razvoju regionalne saradnje i promovisanju zajedničkih projekata u oblastima od zajedničkog interesa, a naročito u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kroz stub Digitalna integracija. U tom cilju, u Skoplju će se 18. i 19. aprila 2018. godine održati Digitalni samit na kojem će učestvovati predstavnici vlada regiona, međunarodnih i regionalnih organizacija, evropske administracije, kao i predstavnici kompanija iz regiona i zemalja koje su uključene u Berlinski proces.

12.03.2018.

Satstanak sa predstavnicima CEB-a: Realizacija projekta izgradnje vrtića uspješna

Satstanak sa predstavnicima CEB-a: Realizacija projekta izgradnje vrtića uspješna

Projekat „Izgradnja sedam novih predškolskih ustanova i renoviranje postojeće predškolske infrastrukture u Crnoj Gori“ realizuje se uspješno, ocijenjeno je na sastanku generalne direktorice Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje Arijane Nikolić Vučinić i načenice Direkcije za predškolsko i inkluzivno obrazovanje Tamare Milić sa Jael Dutileul savjetnicom za obrazovanje Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), iz čijeg kredita se finansira ovaj projekat.

12.03.2018.

NAJAVA: Radionica sa predstavnicima Evropske svemirske agencije 22. i 23. marta

NAJAVA: Radionica sa predstavnicima Evropske svemirske agencije 22. i 23. marta

Ministarstvo nauke Crne Gore, u saradnji sa Evropskom svemirskom agencijom (ESA), organizuje radionicu u periodu od 22-23. marta ove godine u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, a koja će imati za cilj upoznavanje sa ESA programom i njihovim aktivnostima, kao i predstavljanje prijedloga projekata za saradnju...

12.03.2018.

Zaključen Javni poziv za dodjelu podrške za za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu

Na osnovu čl. 2 i 3 Uredbe o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2018. godinu – Agrobudžet (“Službeni list CG” br, 06/18), program Mjera 2.1.11 – Podrška unapređenju stočnog fonda, a u vezi sa Javnim pozivom za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu, objavljenom dana 28. februara 2018. godine na internet stranici ovog Ministarstva i u dnevnom listu „DNEVNE NOVINE”, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

12.03.2018.

Objavljen konkurs za 11. međunarodni literarni konkurs "A Sea of Words"

Objavljen konkurs za 11. međunarodni literarni konkurs "A Sea of Words"

Ministarstvo kulture, kao koordinator programa međunarodne Fondacije "Ana Lind", objavljuje 11. literarni konkurs "A Sea of Words", u saradnji sa Fondacijom i Evropskim institutom za Mediteran. Tema ovogodišnjeg konkursa je “Sjećanje i identitet: promišljanje o kulturnom nasljeđu” (Memory and identity: rethinking cultural heritage) i posvećena je obilježavanju 2018. kao Evropske godine kulturnog nasljeđa.

12.03.2018.

Bez razvoja domaćih brendova nema jake privrede

Bez razvoja domaćih brendova nema jake privrede

Generalni direktor za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača Jovo Rabrenović u razgovoru za Dnevne novine...

11.03.2018.

Najava: Prezentacija prvog IPARD javnog poziva u Danilovgradu i Nikšiću

Poljoprivredni proizvođači i zainteresovane strane sa područja opština Danilovgrad i Nikšić biće u prilici da se u ponedjeljak, 12. marta detaljnije upoznaju sa mogućnostima podrške koju mogu ostvariti kroz objavljeni javni poziv za dodjelu sredstava finansijske podrške za Mjeru 1 „Investicije u fizički kapital poljoprivrednih gazdinstava“ kroz IPARD program.

10.03.2018.

Javni poziv za dodjelu podrške pri nabavci pčelarskih kontejnera za 2018. godinu

Javni poziv za dodjelu podrške pri nabavci  pčelarskih kontejnera za 2018. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu i budžetskom linijom - 1.2.Program unapređivanja pčelarstva objavljuje Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku pri nabavci pčelarskih kontejnera za 2018. godinu.

10.03.2018.

Ministar Bogdanović u Opštini Andrijevica: Ministarstvo podržava inicijative koje dolaze iz Andrijevice

Ministar Bogdanović u Opštini Andrijevica: Ministarstvo podržava inicijative koje dolaze iz Andrijevice

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović posjetio je Opštinu Andrijevica i razgovarao sa predsjednikom Opštine Srđanom Mašovićem i njegovim saradnicima. Na sastanku su predstavljeni projekti i programi koji se realizuju u okviru Centra za kulturu i sport "Mihailo Lalić". Ministar Bogdanović je istakao da Ministarstvo kulture podržava inicijative koje dolaze iz Opštine Andrijevica i pozvao rukovodstvo da dodatno intenzivira aktivnosti u oblasti kulture. U tome će, kako je istakao Ministar, pomoći i Ministarstvo kulture, zajedno sa nacionalnim ustanovama, koje će u narednim mjesecima kreirati i implementirati repertoar svojih programa u opštinama na sjeveru, uključujuci i Andrijevicu.

10.03.2018.

Saopštenje: Zeleni poslovi u funkciji formiranja novih radnih mjesta

Saopštenje: Zeleni poslovi u funkciji formiranja novih radnih mjesta

Podizanje svijesti o značaju razvoja zelenih poslova, sprovođenje edukativnih aktivosti, kao i kreiranje posebnih programa podrške razvoju zelenih poslova prioriteti su kojima Crna Gora treba da teži u narednom periodu...