Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Vlada

Vijesti iz ministarstava

10.05.2018.

Javna rasprava Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama

Na osnovu člana 11 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona („Službeni list CG“, br. 12/12), Ministarstvo ekonomije daje na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama... Download

09.05.2018.

Najava: Prezentacija IPARD javnog poziva za preradu u Baru i Tivtu

Poljoprivredni proizvođači i zainteresovane strane sa područja primorskih opština biće u prilici da se u četvrtak, 10. maja u Baru i Tivtu detaljnije upoznaju sa mogućnostima podrške koju mogu ostvariti kroz objavljeni javni poziv za dodjelu sredstava finansijske podrške za Mjeru 3 „Investicije u fizički kapital vezano za preradu i marketing poljoprivrednih i ribljih proizvoda“ kroz IPARD program.

09.05.2018.

IPARD javni poziv za preradu predstavljen u Pljevljima i Žabljaku

IPARD javni poziv za preradu predstavljen u Pljevljima i Žabljaku

Preduzetnici sa područja Pljevalja i Žabljaka danas su imali priliku da se detaljnije upoznaju sa uslovima i mogućnostima za podršku investicijama kroz IPARD javni poziv za preradu poljoprivrednih proizvoda, na koji zainteresovani privrednici i kooperative mogu aplicirati od 16. maja do 16. jula 2018. godine.

09.05.2018.

Ministar Darmanović održao brifing sa ambasadorima zemalja članica EU

Ministar Darmanović održao brifing sa ambasadorima zemalja članica EU

Ministar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović održao je danas brifing sa ambasadorima zemalja članica EU. Ministar Darmanović je najoštrije osudio napad na novinarku ND „Vijesti“ Oliveru Lakić i ponovio da su sloboda medija i neometan rad novinara temeljna opredjeljenja Vlade Crne Gore.

09.05.2018.

U Podgorici proslavljen Dan Evrope

U Podgorici proslavljen Dan Evrope

Nizom svečanih događaja ispred EU Info Centra u Podgorici, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, je u saradnji sa ambasadama država članica, počela tradicionalno obilježavanje 9. maja, Dana Evrope. Ministar kulture Aleksandar Bogdanović je u svom obraćanju podsjetio i da je Evropska unija proglasila 2018. za godinu Evropske kulturne baštine i istakao: “Deveti maj kao Dan Evrope, od posebnog je značaja za Crnu Goru, jer je crnogorski antifašizam započeo jednom od najranijih pobuna širokih narodnih masa, ostavljajući u četvorogodišnjoj borbi protiv fašizma podatke o procentualno najvećem broju antifašističkih boraca i visokih oficira u jugoslovenskim okvirima. Sloboda, solidarnost i sigurnost na kojima počiva Evropska unija, i što simbolički sažima ovaj datum, utkani su i u naše viševjekovno trajanje, zasnovano na principima multikulturalnosti, multikonfesionalnosti i multietničnosti”.

09.05.2018.

NAJAVA: Obilježavanje 11.maja - Dana dobrovoljnih davalaca krvi

Ministarstvo zdravlja Crne Gore u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore i Zavodom za transfuziju krvi, u četvrtak, 10. maja 2018. godine, u 10 sati, u prostorijama Crvenog krsta Crne Gore, obilježava 11. maj - Dan dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori...

09.05.2018.

Purišić: Penzije će i ubuduće biti redovne i stabilne

Purišić: Penzije će i ubuduće biti redovne i stabilne

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić govorio je danas, 09. maja 2018. godine, na otvaranju druge redovne Skupštine Saveza udruženja penzionera Crne Gore.

09.05.2018.

Najava: Konferencija „Ka boljoj upravi u Crnoj Gori”

Državni sekretar Ministarstva javne uprave, Goran Jovetić učestvovaće na konferenciji „Ka boljoj upravi u Crnoj Gori”, u četvrtak, 10. maja 2018. godine, u organizaciji Instituta alternativa

09.05.2018.

Održan 11. sastanak Nadzornog komiteta za praćenje implementacije Integrisanog programa Ujedinjenih nacija za Crnu Goru

Održan 11. sastanak Nadzornog komiteta za praćenje implementacije Integrisanog programa Ujedinjenih nacija za Crnu Goru

Ključni rezultati saradnje Vlade Crne Gore i Sistema Ujedinjenih nacija (UN) u zemlji u 2017. godini kao i planirani rezultati za 2018. bili su tema jedanaestog sastanka Nadzornog komiteta za praćenje implementacije Integrisanog programa Ujedinjenih nacija za Crnu Goru, održanog danas, koji Vlada Crne Gore i Sistem UN u zemlji sprovode pod modalitetom „Djelujući kao jedan“.

08.05.2018.

Najava: Prezentacija IPARD javnog poziva za preradu u Pljevljima i Žabljaku

Poljoprivredni proizvođači i zainteresovane strane sa područja opština Pljevlja i Žabljak biće u prilici da se u srijedu, 09. maja detaljnije upoznaju sa mogućnostima podrške koju mogu ostvariti kroz objavljeni javni poziv za dodjelu sredstava finansijske podrške za Mjeru 3 „Investicije u fizički kapital vezano za preradu i marketing poljoprivrednih i ribljih proizvoda“ kroz IPARD program.