Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Vlada

Vijesti iz ministarstava

03.06.2019.

Saopštenje: Nurković i Du Fe u Kini dogovorili posjetu Crnoj Gori

Saopštenje: Nurković i Du Fe u Kini dogovorili posjetu Crnoj Gori Ministar Osman Nurković se tokom Internacionalnog Foruma za infrastrukturu i građevinske investicije, koji se održava u Kini sastao sa Du Feom, direktorom kineske kompanije CRBC. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo povodom ugovaranja radova na dijelu petlje Smokovac, vodosnadbijevanju i elektrosnadbijevanju na trasi autoputa.

03.06.2019.

Peer review misija na temu integrisanog upravljanja granicom

Peer review misija Evropske komisije boraviće u Crnoj Gori od 4. do 6. juna, s ciljem procjene trenutnog stanja i sagledavanja napretka ostvarenog u oblasti integrisanog upravljanja granicom. Misija je važna prvenstveno iz perspektive pregovora o pristupanju Crne Gore s Evropskom unijom u poglavlju 24 – Pravda, sloboda i bezbjednost, a predvodiće je nezavisni ekspert iz Finske.

02.06.2019.

„Kreativna Crna Gora“: „Glass Design“ savremenim proizvodima od stakla do uspješnog pozicioniranja na tržištu

„Kreativna Crna Gora“: „Glass Design“ savremenim proizvodima od  stakla do uspješnog pozicioniranja na tržištu

Program „Kreativna Crna Gora“, koji je pokrenulo Ministarstvo kulture, ove je godine dao prve rezultate. Na prvom konkursu u okviru navedenog programa, kojim će biti uspostavljen crnogorski kulturni proizvod, kao plod saradnje kreativnog sektora i preduzetničko – proizvodnog, podržano je ukupno 11 autora. U pitanju je 10 projekata i proizvoda, te jedna naučna studija.

01.06.2019.

Crna Gora obilježava Svjetski dan životne sredine: U 20 opština akcije čišćenja i sađenja

Crna Gora obilježava Svjetski dan životne sredine: U 20 opština akcije čišćenja i sađenja

Akcijama čišćenja i uređenja prostora, kao i sadnjom stabala raznog drveća, 20 crnogorskih opština obilježiće ove godine 5. jun - Svjetski dan životne sredine. Obilježavanje Svjetskog dana životne sredine organizuju Generalni sekretarijat Vlade, Zajednica Opština Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma. U 20 crnogorskih opština predstavnici lokalnih samouprava, nevladinih organizacija, ali i svi zainteresovani građani, zajedno će urediti prostor u kom žive i borave. Akcije u svakom gradu počeće u isto vrijeme, u 8:30 sati.

31.05.2019.

Potpisan Memorandum o razumijevanju između Ministarstva kulture Crne Gore i Nacionalnog istraživačkog savjeta Italije (CNR)

Potpisan Memorandum o razumijevanju između Ministarstva kulture Crne  Gore i Nacionalnog istraživačkog savjeta Italije (CNR)

Memorandum o razumijevanju između Ministarstva kulture Crne Gore i Nacionalnog istraživačkog savjeta Italije (CNR) potpisan je danas u Rimu. Dokument su potpisali ministar kulture u Vladi Crne Gore Aleksandar Bogdanović i predsjednik CNR Masimo Ingušio. Dokumentom je, uz ostalo, predviđeno kako će dvije strane godišnje podržavati do četiri zajednička istraživačka projekta iz oblasti konzervacije,restauracije, kao i radionica i obuka iz oblasti kulturne baštine, uz učešće eksperata iz obije države. Svaki od projekata biće finansiran sredstvima dvaju institucija, a danas potpisani memorandum biće na snazi do kraja 2022. godine.

31.05.2019.

U Rimu otvorena izložba „Eros, krv i svetost“

U Rimu otvorena izložba „Eros, krv i svetost“

Povodom 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Italije i 13 godina od obnove crnogorske nezavisnosti, sinoć je u Rimu otvorena izložba „Eros, krv i svetost“, autora Dimitrija Popovića i dr Anastazije Miranović. Riječ je o multidisciplinarnom umjetničko-modnom projektu koji je prošle godine predstavljen crnogorskoj publici na Cetinju i koji sadrži istoimenu izložbu slika Dimitrija Popovića, njegovu knjigu posvećenu biblijskim ženama – Juditi, Salomi i Mariji Magdaleni, kao i namjenski rađenu kolekciju istoričarke umjetnosti i modne kreatorke dr Anastazije Miranović.

31.05.2019.

Ministar Darmanović na To Be Secure Forumu: Saveznici su čvrsto i nepokolebljivo privrženi principima i djelovanju Alijanse

Ministar Darmanović na To Be Secure Forumu: Saveznici su čvrsto i nepokolebljivo privrženi principima i djelovanju Alijanse

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovao je danas na To Be Secure Forumu, gdje je imao uvodno izlaganje na panelu „Bezbjednost: Nepokolebljiva posvećenost transatlantskom jedinstvu na testu.”

31.05.2019.

Emisija "Dvogled" RTCG - gost glavni pregovarač Aleksandar Drljević

Emisija "Dvogled" RTCG - gost glavni pregovarač Aleksandar Drljević

Glavni pregovarači Crne Gore i Srbije, Aleksandar Drljević i Tanja Miščević, u emisiji "Dvougao" na RTCG, govorili su o rezultatima, izazovima i aktuelnim dešavanjima u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Video

31.05.2019.

Izjava ministra Mevludina Nuhodžića povodom Izvještaja EK o Crnoj Gori: Evropska unija prepoznala rezultate u oblasti međunarodne policijske saradnje

Izjava ministra Mevludina Nuhodžića povodom Izvještaja EK o Crnoj Gori: Evropska unija prepoznala rezultate u oblasti međunarodne policijske saradnje

Ohrabruju ocjene koje je Crna Gora dobila u Izvještaju Evropske komisije u oblastima iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

31.05.2019.

Odluka o sufinansiranju programa i projekata od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2019. godini

Ministarstvo kulture sufinansiraće u 2019. godini ukupno 220 projekata i programa iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, sa ukupnim iznosom 781.210 €, i to: 22 iz oblasti likovne umjetnosti (35.960 €); 15 muzičkih i muzičko-scenskih projekata i programa (32.300 €); 42 književna projekta (49.100 €)