Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Vlada

Vijesti iz ministarstava

02.07.2019.

Poziv za javnu raspravu o Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima

Na osnovu člana 11 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list CG“, broj 41/18) Ministarstvo unutrašnjih poslova daje na javnu raspravu Nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima i upućuje javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, strukovnim udruženjima, političkim subjektima, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima.

01.07.2019.

Dodijeljeni certifikati mladim crnogorskim menadžerima

Potrebne vještine, znanja i sposobnosti koje mladi menadžer treba da ima kako bi uspješno vodio međunarodne projekte iz oblasti istraživanja, društvenih i tehnoloških inovacija dobilo je dvoje ljudi iz Crne Gore, koji su zahvaljujući Ministarstvu ekonomije bili dio internacionalnog pilot programa ReSTI.academy, u okviru projekta Excellence-in-ReSTI, pod pokroviteljstvom Dunavskog transnacionalnog programa Evropske Unije...

01.07.2019.

Bogdanović-Šćekić: Počinju aktivnosti za novi Centar za kulturu u Beranama

Bogdanović-Šćekić: Počinju aktivnosti za novi Centar za kulturu u Beranama

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović boravio je danas u posjeti Opštini Berane. Tokom boravka u tom gradu, on se sastao sa predsjednikom Opštine Berane Dragoslavom Šćekićem i predstavnicima institucija kulture iz tog grada.

01.07.2019.

Ministar Bogdanović govorio na otvaranju Dvanaeste Ljetnje škole za mlade diplomate „Gavro Vuković”

Ministar Bogdanović govorio na otvaranju Dvanaeste Ljetnje škole za mlade diplomate „Gavro Vuković”

Dvanaesta Ljetnja škola za mlade diplomate „Gavro Vuković“, koju organizuje Ministarstvo vanjskih poslova u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), svečano je otvorena danas u Beranama. Na ceremoniji otvaranja, koja je upriličena kod spomen kuće Gavra Vukovića, govorili su ministar kulture Aleksandar Bogdanović, stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Daniela Gašparikova i predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić Ministar Bogdanović, poželivši učesnicima Ljetnje škole uspješan rad, istakao je kako ovogodišnja tema Ljetnje škole ima posebnu važnost, tim prije jer je značaj multilateralne diplomatije u očuvanju međunarodnog mira na ovim prostorima bio izražen tokom različitih istorijskih epoha.

01.07.2019.

Crna Gora i Bugarska će nastaviti da unapređuju saradnju između dva operatora prenosnog sistema električne energije

Crna Gora i Bugarska će nastaviti da unapređuju saradnju između dva operatora prenosnog sistema električne energije

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić sastala se danas sa ministarkom energetike Republike Bugarske Temenujka Petkovom...

01.07.2019.

Saopštenje: Korišćenjem ICT tehnologija reformišemo i unapređujemo javnu upravu

Saopštenje: Korišćenjem ICT tehnologija reformišemo i unapređujemo  javnu upravu

Dvodnevna konferencija “Javna uprava u Crnoj Gori u procesu digitalizacije: izazovi i perspektive” odžava se u organizaciji Ministarstva javne uprave, u saradnji sa Upravom za kadrove na Cetinju.

01.07.2019.

Javni poziv za polaznike Programa obrazovanja za stručno usavršavanje državnih službenika za strateško planiranje

Javni poziv za polaznike Programa obrazovanja za stručno usavršavanje državnih službenika za strateško planiranje

Uprava za kadrove i Generalni sekretarijat Vlade organizuju drugi ciklus Programa obrazovanja za stručno usavršavanje državnih službenika za strateško planiranje.

01.07.2019.

Državni sekretar Milan Srzentić za Mina Bussines o snižavanju cijena rominga

Državni sekretar Milan Srzentić  za Mina Bussines o snižavanju cijena rominga

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sporazum o sniženju cijena rominga između država regiona, koji sjutra počinje da važi, omogućiće građanima da po značajno nižim cijenama plaćaju te usluge i da uobičajenom potrošnjom isključe svaku mogućnost prekomjernog računa, ocijenio je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije, Milan Srzentić...

01.07.2019.

Potpisan ugovor i izdata Licenca za agenta za ocjenu međunarodne podobnosti

Ugovor sa S-RM Intelligence and Risk Consulting LTD, UK potpisan je danas, nakon čega je Sekretarijat izdao Licencu za agenta za ocjenu međunarodne podobnosti. Ugovor sa EXIGER CANADA INC, KANADA biće potpisan narednih dana.

01.07.2019.

Više od 350.000 eura od Kraljevine Norveške za otvaranje novih radnih mjesta u Crnoj Gori

Kraljevina Norveška izdvojila je 350.000 eura za Javni poziv kojim će pružiti podršku novim preduzetnicima, mikro i malim preduzećima da otvore nova radna mjesta, u okviru projekta „Norveška za vas – Crna Gora“. Do 10. avgusta 2019. godine, projektne...