Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Vlada

Vijesti iz ministarstava

16.06.2020.

Konstatovan napredak Crne Gore u oblastima unutrašnjeg tržišta i konkurencije

Konstatovan napredak Crne Gore u oblastima unutrašnjeg tržišta i konkurencije Crna Gora je tokom protekle godine nastavila da ostvaruje napredak u oblastima unutrašnjeg tržišta i konkurencije, ocijenjeno je na 11. sastanku Pododbora između Crne Gore i Evropske komisije koji pokriva ove oblasti. Zamjenik glavnog pregovarača Marko Mrdak istakao je da je u poglavljima pokrivenim Pododborom za unutrašnje tržište i konkurenciju (3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 i 28) urađeno dosta, kao i da nadležne institucije intenzivno rade na uključivanju prednosti i kvaliteta unutrašnjeg EU tržišta u crnogorski sistem.

16.06.2020.

Vebinar o stipendijama za istraživače “Marija Sklodovska Kiri” u organizaciji MCAA Zapadni Balkan

Vebinar o stipendijama za istraživače “Marija Sklodovska Kiri” u organizaciji MCAA Zapadni Balkan

Odsjek Asocijacije alumna “Marija Kiri” stipendista za Zapadni Balkan, MCAA, 22. juna 2020. god. u 16h organizuje besplatan vebinar na temu “Inovativne mreže za obuku istraživača - regionalna iskustva” u okviru Horizont 2020 MSCA ITN Programa. Saznajte više o prednostima ove prestižne evropske šeme stipendiranja mobilnosti istraživača...

16.06.2020.

Kreativna Crna Gora: Podrška bjelopoljskoj radionici „NITI“ u očuvanju i afirmaciji vještine obrade vune

Kreativna Crna Gora: Podrška bjelopoljskoj radionici  „NITI“ u očuvanju i afirmaciji vještine obrade vune

Ministarstvo kulture, u okviru kampanje „Živimo kulturu“, nastavlja sa predstavljanjem autora čiji je rad podržan na drugom konkursu za kreativne industrije, u sklopu programa „Kreativna Crna Gora“. Među njima je i radionica „NITI“ iz Bijelog Polja koja djelatnost zasniva na tradicionalnom crnogorskom zanatu obrade vune i kao takvog ga čuva od potencijalnog nestanka sa naših prostora, istovremeno ga i afirmišući kao bitan segment izvorne proizvodnje tekstila. Podrška Ministarstva kulture radionici „NITI“ kroz ovaj konkurs usmjerena je na povećanje kapaciteta i generalnog proizvodnog procesa.

15.06.2020.

Oko pet tona zaplijenjene droge uništeno u nikšićkoj fabrici „Javorak“

Oko pet tona zaplijenjene droge uništeno u nikšićkoj fabrici „Javorak“

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić prisustvovao je danas, u nikšićkoj fabrici „Javorak“, uništavanju oko pet tona narkotika, zaplijenjenih u prethodnom periodu i, tom prilikom, poručio da pripadnici Uprave policije nastavlјaju sa kontinuiranim radom na hapšenju narko-dilera i sklanjanju droge sa ulica.

15.06.2020.

Podnošenje prijedloga za dodjelu Trinaestojulske nagrade za 2020. godinu

Ministarstvo kulture, na osnovu člana 14 Zakona o državnim nagradama („Sl. list Crne Gore“, br. 17/19) i člana 8 Poslovnika o radu Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade OBAVJEŠTAVA JAVNOST Da, shodno Zakonu o državnim nagradama, Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade može u 2020. godini dodijeliti tri Trinaestojulske nagrade, kao godišnje nagrade (u daljem tekstu: Trinaestojulska nagrada za 2020. godinu), s tim da se u jednoj oblasti može dodojeliti samo jedna godišnja Trinaestojulska nagrada za 2020. godinu. Prijedlozi za dodjelu Trinaestojulske nagrade za 2020. godinu mogu se podnositi zaključno sa 25. junom 2020. godine.

12.06.2020.

Ministarka nauke prisustvovala događaju „Moje drvo za planetu“

Ministarka nauke prisustvovala događaju „Moje drvo za planetu“

Ministarka nauke dr Sanja Damjanović danas je prisustvovala događaju koji je organizovala kompanija Amplitudo u saradnji sa Američkom privrednom komorom u Crnoj Gori povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine... Video

12.06.2020.

Objavljen prvi broj časopisa Ministarstva javne uprave ,,ReForma''

Objavljen prvi broj časopisa Ministarstva javne uprave ,,ReForma

Ministarstvo javne uprave pripremilo je prvi broj časopisa ,,ReForma'' koji ima za cilj da podstakne bolju komunikaciju i vidljivost procesa reforme javne uprave u Crnoj Gori. ReForma označava i prelazak na neku drugu, moderniju i e-formu, prije svega, elektronsku komunikaciju sa građanima i elektronsko pružanje usluga, pa je u tekstovima poseban fokus na digitalizaciji javne uprave.

12.06.2020.

Estonija donirala Crnoj Gori 18 paketa pomoći kroz Mehanizam civilne zaštite EU

Estonija donirala Crnoj Gori 18 paketa pomoći kroz Mehanizam civilne zaštite EU

Crna Gora je dobila još jedan kontigent zaštitne medicinske opreme kroz Mehanizam civilne zaštite EU. Ovog puta, pomoć je donirala Estonija koja je iz dva puta dostavila ukupno 18 paketa pomoći: 4 000 pakovanja dezinfekcionih sredstava za ruke od pola litra, 1 000 litara koncentrovanih dezinfekcijskih sredstava za površine, 300 kompleta posteljine i 300 pokrivača...

12.06.2020.

Purišić - Mustafić: Za novih 200 radnih mjesta pomoć od 1.5 miliona eura

Purišić - Mustafić: Za novih 200 radnih mjesta pomoć od 1.5 miliona eura

Zavod za zapošljavanje objavio je drugi Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje iz pretpristupnih fondova Evropske unije, od tri do 7.5 hiljada eura. Ukupan iznos koji je na raspolaganju za ovaj Javni poziv je 1.585.000 eura, čime se može omogućiti otvaranje 200 novih radnih mjesta, odnosno preduzeća. To je saopšteno na konferenciji za medije koju je Zavod organizovao u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja.