Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

ŽELJKO PEROVIĆ U POSJETI UPRAVI ZA DIJASPORU U OKVIRU PRIPREMA ZA STUPANJE NA DUŽNOST AMBASADORA CRNE GORE U AUSTRIJI

ŽELJKO PEROVIĆ U POSJETI UPRAVI ZA DIJASPORU U OKVIRU PRIPREMA ZA STUPANJE NA DUŽNOST AMBASADORA CRNE GORE U AUSTRIJI
Datum objave 02.11.2017 15:27 | Autor Uprava za dijasporu | Izvor: Uprava za dijasporu

Ispis Štampaj stranicu


U okviru priprema za stupanje na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Austriji, na rezidentnoj osnovi sa sjedištem u Beču, Upravu za dijasporu je 1. novembra 2017. godine posjetio Ambasador Željko Perović. Sa njim je ovom prilikom razgovarao direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović.

Direktor Mitrović je budućeg ambasadora Crne Gore u Austriji upoznao sa trenutnim aktivnostima Uprave i mjerama koje matica preduzima na planu saradnje sa svojim iseljeništvom. U tom smislu, informisao je o procesu izrade Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o saradnji Crne Gore sa iseljenicima, koji je u toku. Takođe, Mitrović je ukazao na neaktivnost naših iseljenika u Austriji, te obavezu da se u narednom periodu podstakne njihovo umrežavanje i okupljanje, u cilju promovisanja zemlje porijekla.

Razgovor je protekao u prijatnoj atmosferi, a direktor Mitrović je izrazio spremnost Uprave da se dobra saradnja sa Ambasadom CG u Austriji nastavi, te realizuju zajedničke aktivnosti koje će doprinijeti još boljoj saradnji sa našim iseljeništvom na ovom području.