Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Prva konferencija za vladine komunikacije u jugoistočnoj Evropi (SEECOM)

Ključni govornici

 

Mike Granatt

Majk Granat, CB FCIPR. ko-koordinator Venecijanskog kluba (Club of Venice)

Majk Granat je jedan od najiskusnijih britanskih stručnjaka i trenera za upravljanje kriznim situacijama, vladine komunikacije i komunikacione strategije. Tokom skoro 20 godina, bio je na nekim od najviših položaja za odnose s javnošću u Vladi Velike Britanije. Danas je direktor Luther Pendragona, vodeće konsultantske kuće u Londonu. 

Koordinator je Venecijanskog kluba, foruma koji okuplja šefove i više službenike vladinih službi za odnose s javnošću iz zemalja članica i kandidata, kao i institucija Evropske unije.

Od 1998. do 2003. godine, Majk je bio generalni direktor Sektora za informisanje i odnose s javnošću Vlade Velike Britanije. Osnovao je i predvodio Sekretarijat za vanredne civilne situacije, centralnu jedinicu Vlade Velike Britanije za upravljanje kriznim situacijama.

Između 1986. i 1998. godine, Majk Granat je bio direktor komunikacija u pet Kabineta Vlade Velike Britanije (i Konzervativaca i Laburista), kao i za komesara Londonske policije.

Majk je viši istraživač na Institutu za studije bezbjednosti i odbrane na londonskom UCL-u. Član je Ovlaštenog instituta za odnose s javnošću, čiji je nosilac najvišeg profesionalnog zvanja, Medalje Ser Stivena Talentsa. Bivši je direktor Londonskog udruženja stručnjaka za odnose s javnošću.

Britanska kraljica Elizabeta II ga je 2001. godine odlikovala za izuzetan doprinos javnoj službi.
 
John Verrico

Džon Veriko, direktor za profesionalni razvoj, Američko udruženje vladinih službenika za komunikacije

Džon Veriko je direktor Odsjeka za stručno usavršavanje u Nacionalnoj asocijaciji vladinih komunikatora i ima više od 30 godina iskustva kao stručnjak za odnose s javnošću u federalnim i državnim vladinim agencijama, gdje je radio na poljima medija, odnosa u zajednici i među zaposlenima.

Gospodin Veriko je penzionisani Glavni novinar američkih marinaca rezervista i takođe je radio kao slobodni novinar i konsultant za komunikacije i marketing za mala preduzeća. Takođe je i profesionalni trener za komunuikacije i liderstvo.

Gospodin Veriko je diplomu magistra nauka u organizacionom liderstvu stekao na Univerzitetu Norič. Komunikacije je diplomirao na Univerzitetu države Njujork. Dobitnik je brojnih priznanja za profesionalna dostignuća, a 1998. godine uvršten je među top 5 event menadžera po izboru magazina Egzibitor.

Takođe je angažovan u Federalnoj mreži komunikatora, kao i u Alumni asocijaciji za odnose s javnošću američke mornarice.

 

Anna Maria Darmanin

Ana Marija Darmanin, potpredsjednik Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta

Ana Marija Darmanin je jedna od dvoje potpredsjednika Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta (EESC), a zadužena je za komunikacije. Za ovu funkciju je izabrana u oktobru 2010, a mandat joj traje dvije i po godine. Njen rad je fokusiran na približavanje Evropske unije građanima, naročito mladim ljudima, smanjenje jaza između opšte javnosti i “zvanične” Evrope, i ohrabrivanje korišćenja društvenih mreža.

Na Malti, Ana Marija Darmanin je član savjeta u Uniji Hadijema Makudin, a takođe je i u Konfederaciji trgovinskih sindikata (ona predstavlja ove organizacije u EESC). Takođe je i stručnjak za trening i razvoj, kao i partner u brojnim projektima koje finansira EU u oblasti ljudskog razvoja, komunikacije i inovacija.

Ana Marija Darmanin predaje kao gostujući predavač na Fakultetu za upravljanje znanjem i medijima Univerziteta na Malti, a takođe je i predavač na Hinli poslovnoj školi Univeriteta Reding u Velikoj Britaniji.

Prije rada u EESC, Ana Marija Darmanin je bila direktor u nekoliko kompanija, a bila je uključena i u rad brojnih NVO.

Ana Marija Darmanin je diplomirala Komunikacijske studije, kao i stekla zvanje Mastera u oblasti razvoja ljudskih resursa na Univerzitetu na Malti.