Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Operativnog štaba: Aktivnosti američkih helikoptera, avio-helikopterske jedinice MUP-a i Vojske Crne Gore

Objavljeno: 24.02.2012. 23:36 Autor: Biro

Helikopteri oružanih snaga SAD i Vojske Crne Gore danas su imali šest letova, kojima su transportovali pakete Crvenog krsta sa hranom i higijenskim sredstvima i ćebadima. Takođe, u dopremali su stočnu hranu, koju je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede za opštine Žabljak i Pljevlja, te lijekove u opštinama Kolašin, Mojkovac i Berane.

Helikopterom Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore transportovana je jedna osoba i dopremljena hrana u selo Velje Duboko (opština Kolašin).

Avio-helikopterska jedinica MUP-a Crne Gore dopremila je hranu i lijekove za jednu bolesnu osobu u opštini Cetinje.

Inžinjerijska jedinica Vojske CG bila je angažovana u opštinama Plužine, Šavnik, Mojkovac i Kolašin.

Mašine te jedinice radile su, kao pomoć Kriznim štabovima , na čišćenju putnog pravca Plužine- Miloševići, dionici puta Šavnik-Duži, Donja Bukovica-Mljetičak , putnog pravca Međuriječje-Velje Duboko i ulicama gradskog jezgra Mojkovca.

Pripadnici Voske CG imali su više aktivnosti na čišćenju snijega, dostavljanju pomoći Crvenog krsta i raspodjeli hrane i lijekova u opštinama Andrijevica, Mojkovac, Nikšić, Plav, Kolašin I Bijelo Polje.

U opštini Pljevlja dostavili su lijekove u sela Bobovo, Pušonjski do, Brvenica i Bujaci i hranu u sela Glibaći, Beljkovići i Podborovo. Iz sela Dragaši evakuisali su bolesnicu Obreniju Lalević, koju su prebacili u bolnicu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?