Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Igor Lukšić na radnom doručku sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Ahmetom Davutogluom

Objavljeno: 15.03.2012. 16:43 Autor: Biro

Video: Predsjednik Vlade Igor Lukšić na radnom doručku sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Ahmetom Davutogluom

„Crna Gora i Turska imaju izuzetno dobre istorijske i političke odnose, koji ce se u budućnosti razvijati kroz intenzivniju ekonomsku i kulturnu saradnju“ ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Igora Lukšića i ministra vanjskih poslova Turske Ahmeta Davutoglua.


Predsjednik Lukšić i ministar Davutoglu razgovarali su o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Crnoj Gori i Turskoj u kontekstu buduće saradnje dvije države.

Sagovornici su pozdravili potpisivanje više sporazuma između Crne Gore i Turske i iskazali zadovoljstvo što će se njihovom primjenom intenzivirati saradnja dvije države, prije svega u oblasti investicija, infrastrukture i saobraćaja.

Ministar Davutoglu čestitao je Crnoj Gori na postignutim rezultatima u pogledu evropskih i evro-atlantskih integracija, konstatujući da je „Crna Gora uspješna priča u regionu i Evropi. Tome nesumnjivo doprinosi težnja Crne Gore da baštini vrijednosti građanskog, multietničkog, multikonfesionalnog i multikulturalnog društva“.

„Turska će i nadalje snažno podržavati na integracionom planu, možete računati na nas" - kazao je Davutoglu.

U razgovoru su, između ostalog, razmijenjena mišljenja o aktuelnim prilikama u regionu, uz ocjenu da je integracija u EU, garant stabilnosti i prosperiteta zemalja regiona.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?