Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao sa ambasadorima zemalja članica EU

Objavljeno: 13.03.2013. 22:44 Autor: Biro
  
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović bio je gost na redovnom sastanku sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije sa kojima je razgovarao o političkim i ekonomskim prilikama u Crnoj Gori i dinamici evropskih integracija.

Premijer Đukanović je predstavio ambasadorima država članica Evropske unije aktivnosti Vlade u prvih 100 dana mandata sa posebnim osvrtom na finansijsku konsolidaciju u pravcu smanjenja budžetskog deficita i stvaranja većeg društvenog proizvoda, kao preduslova za stabilnost i ubrzanje ekonomskog rasta.

Predsjednik Vlade je upoznao ambasadore sa aktivnostima preduzetim na planu restrukturiranja industrijskih sistema u Crnoj Gori, nastavku strukturnih reformi, pripremnim aktivnostima u pravcu realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata i stvaranju predsulova za privlačenje novih investicija.

U kontekstu razgovora o dinamici evropskih integracija konstatovano je da Crna Gora kvalitetno ispunjava obaveze iz evropske agende i u skladu sa predviđenim rokovima sprovodi sveukupne reforme u pravcu ispunjavanja evropskih standarda.

Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič i ambasadori zemalja članica su iskazali zadovoljstvo početkom pregovora o pristupanju i potvrdili opredjeljenost zemalja članica da podrže Crnu Goru u narednim fazama evropskog procesa.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnim ekonomskim i političkim prilikama u zemlji i regionu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?