Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje povodom dešavanja u Siriji

Objavljeno: 31.08.2013. 20:41 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija
Crna Gora najoštrije osuđuje upotrebu hemijskog naoružanja za koju postoje kredibilne indicije da je počinio sirijski režim. Upotrebu hemijskog naoružanja smatramo užasavajućim zločinom usmjerenim protiv civilnog stanovništva i u potpunosti podržavamo stavove članica Savjeta bezbjednosti UN-a, zemalja članica Evropske unije i drugih najvažnijih centara međunarodne zajednice da je neophodno što prije okončati istragu o ovom slučaju, naročito imajući u vidu razmjere i broj žrtava, te da se nasilje i ispaštanje nevinih civila moraju obustaviti.

U tom svjetlu, Crna Gora je bila jedna od 37 zemalja kosponzora koje su podržale inicijativu Velike Britanije upućenu Generalnom sekretaru UN-a sa zahtjevom da se timu Ujedinjenih nacija naloži da obavi istragu, kako bi se došlo do pouzdanijih saznanja o karakteru i počiniocima zločina.

Crna Gora se nada da će se u nastavku razgovora i komunikacije u Savjetu bezbjednosti i drugim centrima međunarodne politike što prije doci do odgovarajućeg, na međunarodnom pravu zasnovanog i, po mogućnosti, usaglašenog odgovora međunarodne zajednice na necivilizacijski čin upotrebe hemijskog naoruzanja, kako bi oni koji su odgovorni snosili odgovarajuće posljedice za ovaj čin.

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA
I EVROPSKIH INTEGRACIJA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?