Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Budva: Predsjednik Vlade Milo Đukanović otvorio Kongres evropskih pokreta i civilnog društva Jugoistočne Evrope 2013

Objavljeno: 22.11.2013. 17:45 Autor: Biro za odnose sa javnošću
 

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović govorio je na otvaranju Kongresa evropskih pokreta i civilnog društva Jugoistočne Evrope 2013, koji se pod nazivom „Jačanje civilnog društva u zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima” održava u Budvi. Na ceremoniji otvaranja govorili su i predsjednik Evropskog pokreta u CG Momčilo Radulović i generalni sekretar Međunarodnog evropskog pokreta Diogo Pinto.
 
Izlaganje predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića na otvaranju Kongresa evropskih pokreta i civilnog društva Jugoistočne Evrope 2013 možete preuzeti ovdje.
 

Izlaganje generalnog sekretara Međunarodnog evropskog pokreta Dioga Pinta na otvaranju Kongresa evropskih pokreta i civilnog društva Jugoistočne Evrope 2013


Nakon otvaranja, Kongres je nastavio sa uvodnom sesijom o procesu pristupanja EU, kao okviru za nacionalne reforme i jačanje saradnje Vlade i civilnog sektora. Govornici na toj sesiji bili su potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, ministar za evropske integracije Republike Srbije Branko Ružić, šef pregovaračkog tima za pregovore o pristupanju Republike Srbije u Evropsku uniju Tanja Mišćević i viši naučni saradnik Fondacije Alexander S. Onassis u Atini, vanredni profesor na Univerzitetu u Bukureštu Franc-Lotar Altman.
 
 
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?