Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavnici NATO odbrambenog koledža posjetili Crnu Goru

Objavljeno: 19.12.2013. 19:45 Autor: Biro





U okviru studijskog putovanja, 79 polaznika Višeg kursa na NATO odbrambenom koledžu (NATO Defence College – NDC) iz Rima i 11 predstavnika Koledža, borave danas u posjeti Crnoj Gori. Goste iz 34 zemlje pozdravili su predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Državni sekretar Ministarstva odbrane Bojan Šarkić je polaznicima Kursa i predstavnicima NDC ukratko predstavio poziciju Crne Gore na spoljno-političkom i vojnom planu, u svijetlu evropskih i evroatlantskih integracija.

U okviru posjete, državni sekretar Šarkić sastao sa dekanom NDC dr Dariom Skodnik. Upoznao je sagovornicu sa napretkom Crne Gore na putu evropskih i evroatlantskih integracija, od perioda sticanja nezavisnosti do danas. Istakao je najvažnije projekte i aktivnosti koje je Ministarstvo odbrane sprovelo u procesu reforme sistema odbrane i predstavio planove za naredni period. 

Dr Skodnik je izrazila zadovoljstvo odlično organizovanom posjetom i informisala Šarkića o NDC kursevima, čija je realizacija planirana u narednoj godini i ponudila mogućnost učešća pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore na istim.

Za polaznike NDC Kursa organizovan je obilazak kasarne ''Milovan Šaranović'' u Danilovgradu, gdje su Četa specijalnih snaga, vod ABHO i Četa vojne policije izvele pokaznu vježbu. Izvođenju vježbe prisustvovao je i potpredsjednik Opštine Danilovgrad, Vidoje Pavićević.

Predstavnici NDC i polaznici Višeg kursa imali su priliku da obiđu Cetinje i Kotor.

Ova posjeta spada u red najznačajnih posjeta Ministarstvu odbrane u ovoj godini, imajući u vidu značaj i ulogu ove elitne NATO obrazovne institucije, brojnost i visok rang oficira i civila iz cijelog svijeta, koji su ovom prilikom posjetili Crnu Goru. 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?