Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijeri Đukanović i Betel ocijenili: Crna Gora i Luksemburg – odnosi za primjer

Objavljeno: 24.03.2014. 20:00 Autor: Biro za odnose s javnošću
  
   
Transkript izjave predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića nakon susreta sa predsjednikom Vlade Luksemburga Gzavijeom Betelom možete preuzeti ovdje.
     
 
Crna Gora i Luksemburg imaju izuzetno dobre odnose koji se dodatno mogu snažiti daljom ekonomskom saradnjom i saradnjom u oblasti integracija, saopšteno je tokom susreta predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića i predsjednika Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg Gzavijea Betela, na čiji poziv premijer Đukanović boravi u zvaničnoj posjeti toj zemlji.

Premijer Đukanović je zahvalio svom kolegi na podršci koju ta zemlja pruža Crnoj Gori, putem značajne razvojne pomoći u prethodnom periodu, kao i sveukupne podrške integracionim procesima Crne Gore.„Upravo će ta vrsta ekspertske podrške u procesu pridruženja Crne Gore Evropskoj uniji biti značajna za nas”, kazao je premijer Đukanović.

„Luksemburg je zainteresovan za dalju saradnju, cijeneći postignuća Crne Gore u procesu integracija” - kazao je premijer Gzavije Betel. U tom kontekstu, čestitao je Crnoj Gori na usvojenim izbornim zakonima i sveukupnim reformama koje ostvaruje, i iskazao spremnost Luksemburga da pruži punu ekspertsku pomoć na našem putu ka Evropskoj uniji, kao i podršku za učlanjenje u NATO.

Prostor za saradnju dvojica premijera prepoznaju i u oblasti privrede i investicija, čemu će se u narednom periodu dati dodatni podsticaj.

Đukanović i Betel razgovarali su i o statusu naše brojne dijaspore u Luksemburgu, kao i o regionalnim prilikama i prilikama u Evropskoj uniji.
 

BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?