Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Milo Đukanović u sjedištu NATO-a sa generalnim sekretarom Andersom Fog Rasmusenom: Mjesto Crne Gore je u evroatlantskoj porodici

Objavljeno: 25.03.2014. 17:05 Autor: Biro za odnose sa javnošću

Video: Predsjednik Vlade Milo Đukanović susreo se sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fog Rasmusenom u sjedištu NATO -a u Briselu /kadrovi/  

  
Transkript izjave predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića nakon razgovora sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fog Rasmusenom možete preuzeti ovdje.
  

Predsjednik Vlade Milo Đukanović kazao je da Crna Gora odlučno i dinamično korača putem evropske i evroatlantske integracije i danas predvodi još neintegrisane zemlje Zapadnog Balkana na putu članstva u NATO i EU. On je iskazao uvjerenje da će Crna Gora rezultatima koje postiže zavrijediti pažnju NATO partnera i da će biti vrednovan pojedinačan učinak svake zemlje.

„Vjerujem da će naši partneri do NATO samita ocijeniti da je Crna Gora zavrijedila poziv za članstvo” – rekao je Đukanović, podsjećajući na napredak koji je Crna Gora ostvarila u prethodnih nekoliko mjeseci. Đukanović je posebno istakao napredak u četiri prioritetna područja u okviru agende Crna Gora - NATO.”

Generalni sekretar NATO-a pohvalio je Crnu Goru u sprovodjenju reformi i ukupnom napretku.

„Važno je nastaviti sa reformama i u tom procesu imate punu podrsku Alijanse”. Napravili ste krupne korake u približavanju NATO-u, vaše mjesto je u evroatlantskoj porodici i mi smo odlucni da vam pomognemo da u nju udjete.” - kazao je Rasmusen.

Đukanović i Rasmusen razgovarali su i o prilikama u regionu, u kontekstu potrebe za nastavkom integracija, kao garantom bezbjednosti i prosperiteta.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović učestvovao je i na na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta (NAC), koji je glavni politički organ odlučivanja u NATO i forum za konsultacije među državama članicama o svim pitanjima koja utiču na mir i bezbjednost.

BIRO ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?