Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade u Bijeloj kući sa potpredsjednikom SAD Džozefom Bajdenom: Sjedinjene Američke Države apsolutno posvećene partnerstvu sa Crnom Gorom

Objavljeno: 09.04.2014. 07:32 Autor: Biro za odnose sa javnošću
   

Transkript izjave predsjednika Vlade Mila Đukanovića nakon susreta sa potpredsjednikom SAD-a Džozefom Bajdenom, kao i odgovore na novinarska pitanja, možete preuzeti ovdje.
     
Predsjednik Vlade Milo Đukanović sastao se u utorak u Bijeloj kući sa potpredsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajdenom.

Iskazujući zadovoljstvo zbog posjete i trenutka u kojem se ona događa, premijer Đukanović je ukazao na dinamičan razvoj Crne Gore i na njen napredak u procesu integracija u EU i NATO.

„Upravo su Sjedinjene Američke Države dale krupan doprinos tom napretku i Crnoj Gori i to u vremenu kada je Crna Gora čuvala međuetnički sklad, doprinosila miru i donosila važne odluke na demokratski način. Tako je i danas, kada je Crna Gora pred vratima NATO-a“ – kazao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Potpredsjednik Bajden je ocijenio da su Crna Gora i Sjedinjene Američke Države i prijateljske države, i da su njihovi odnosi zasnovani na povjerenju i partnerstvu.

„Crna Gora je napravila izuzetan napredak i uspješno sprovodi reforme u procesu integracija“ – rekao je potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Pozitivnim je ocijenio napredak u četiri oblasti ključne za članstvo Crne Gore u NATO-u i potvrdio podršku Sjedinjenih Američkih Država našoj zemlji na tom putu. Ukazao je na napredak u reformama bezbjednosnog sektora, jačanju javne podrške članstvu, vladavini prava i potvrdio spremnost za podršku i u nastavku tog procesa.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden su razmijenili mišljenja i o prilikama u regionu i u tom kontekstu ukazali na konstruktivnu ulogu Crne Gore u pogledu stabilizacije prilika i promovisanju dijaloga.


BIRO ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?