Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kaluđerović: Mladi treba sami da odlučuju o svojoj budućnosti

Objavljeno: 22.04.2014. 23:06 Autor: Biro za odnose sa javnošću
Nacionalni koordinator za NATO i savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku Nebojša Kaluđerović boravio je danas u radnoj posjeti opštini Herceg Novi.

Tokom posjete Herceg Novom, nacionalni koordinator Kaluđerović razgovarao je sa učenicima završnih razreda Srednje mješovite škole "Ivan Goran Kovačić" i odgovarao na pitanja o evroatlantskoj integraciji Crne Gore. Gospodin Kaluđerović je u razgovoru istakao napredak koji je Crna Gora ostvarila na planu integracije, uz osvrt na rezultate reformi u četiri ključne oblasti za integraciju u NATO - vladavini prava, reformi obavještajnog sektora, reformi sektora odbrane i podršci javnog mnjenja. Takođe je naglasio značaj komunikacije sa svima segmentima društva, posebno sa mladima, kojima se kroz otvoren i argumentovan dijalog omogućava razmjena mišljenja, bez obzira na njihove stavove o tom pitanju. 

Učenike su posebno interesovala pitanja koja se odnose na mir, bezbjednost, stabilnost i ekonomske aspekte članstva. Među pitanjima bilo je i onih o neutralnosti, te služenju vojnog roka.

Izražavajući zadovoljstvo zbog interesovanja i razumijevanja suštine NATO integracija, nacionalni koordintor je rekao da "mladi ljudi ne treba da dozvole da bilo ko odlučuju o njihovoj budućnosti, već da to treba da učine sami".

Najavljena posjeta opštini Tivat je odložena.

Biro za odnose sa javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?