Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Lazović primio dobitnika prestižne nagrade u oblasti revizije, kontrole i sigurnosti informacionih sistema Dejana Stijovića

Objavljeno: 23.04.2014. 22:20 Autor: Biro za odnose s javnošću
BiroPotpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, prof. dr Vujica Lazović primio je danas Dejana Stijovića,dobitnika nagrade Tomas Ficdžerald na CISA (Certified Information Systems Auditor) testiranju. Stijović je menadžer u Sektoru za zaštitu informacionih sistema i podataka u Crnogorskom Telekomu, i osvojio je nagradu za najbolji rezultat među učesnicima iz 53 zemlje svijeta.

Potpredsjednik Lazović je čestitao gospodinu Stijoviću na velikom uspjehu koji je na ovom prestižnom takmičenju postigao i istakao da ostvareni rezultati imaju značaja i za promociju Crne Gore na planu bezbjednosti informacionih sistema.

Stijović je istakao da je na testiranju učestvovalo nekoliko hiljada stručnjaka, a CISA je globalno priznat sertifikat u oblasti revizije, kontrole i sigurnosti informacionih sistema i svjetski je prihvaćen zbog jedinstvenih kriterijuma sertifikacije i visokog stepena prepoznatljivosti u oblastima IT sigurnosti, IT revizije i upravljanja rizikom.

Nagrada Stijoviću biće uručena u septembru mjesecu u Barseloni, na EuroCACS kongresu. 

Internacionalni program treninga i ispita za zaposlene u lokalnim IT bezbjednosnim timovima pokrenuo je, na nivou Grupe, Dojče Telekom je 2010. godine. Crnogorski Telekom učestvovao je u tom programu od samog početka i zaposleni u Sektoru za zaštitu informacionih sistema i podataka Kompanije osvojili su maksimalnih deset sertifikata, zajedno sa gospodinom Stijovićem, kome je pripala nagrada Thomas H. Fitzgerald za najbolji rezultat na svijetu.



Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?