Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Tenderska komisija odbacila ponudu Damen Shipyards Group kao formalno neispravnu

Tenderska komisija za privatizaciju je na danas održanoj sjednici, u saradnji sa savjetnikom, izvršila analizu jedine ponude, koju je na tender za prodaju 61,5749% kapitala Jadranskog brodogradilišta, dostavio kvalifkovani učesnik, kompanija Damen Shipyards Group iz Holandije.

Tenderska komisija je konstatovala da ponuda ne sadrži obavezne elemente propisane pravilima i uslovima tendera, koji između ostalog podrazumijevaju ponudu cijene za kupovinu akcija, bankarsku garanciju i prihvatanje obaveza za realizaciju socijalnog programa, zbog čega je kao formalno neispravnu odbacila. 

Damen Shipyards Group - veoma renomirana kompanija iz industrije brodogradnje i remonta jahti i megajahti, u ponudi je navela da nije spremna da kupi akcije Brodogradilišta, već imovinu Brodogradilišta, što nije bio predmet tendera. DAMEN je u ponudi naveo da bi sa Adriatic Marinas/Porto Montenegro formirao novu kompaniju, koja bi se bavila psolovima remonta jahti i megajahti, a za imovinu Borodogradilišta je ponudila cijenu od 5 miliona eura, ali bez prihvatanja bilo kakvih obaveza po osnovu socijalnog programa, niti neizmirenih obaveza prema dobavljačima ili drugim povjeriocima.

U ponudi je navedena i namjera da bi novoformirana kompanija u tranzicionom periodu od 3 godine angažovala 100 do 150 radnika na poslovima brodoremonta, a istovremeno bi se po fazama gasila djelatnost remonta i razvijala nova djelatnost servisiranja jahti i megajahti. U novu djelatnost bi se investiralo cca 20 miliona eura u periodu od dvije godine, a broj radnika bi bio prilagođen obimu posla.
Tenderska komisija će u skladu sa primjenjivim procedurama dostaviti Izvještaj o rezultatima tendera Savjetu za privatizaciju na usvajanje.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte / Biro za odnose sa javnošću


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?