Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kampanja „Budi odgovoran” dobila prvu nagradu NAGC u Vašingtonu: „Žiri impresioniran uspjehom sa kojim je Vlada Crne Gore uspjela da objedini resurse i znanja“

Objavljeno: 13.06.2014. 17:41 Autor: Biro za odnose s javnošću
BiroKampanja „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%” dobila je kasno sinoć po američkom istočnom vremenu odnosno rano jutros po srednjeevropskom prvu nagradu u kategoriji Mobilnih komunikacija na godišnjem takmičenju „Blue Pencil & Gold Screen Awards“ koje organizuje Nacionalno udruženje vladinih službenika za komunikacije Sjedinjenih Američkih Država (NAGC).

Ova prestižna nagrada dodijeljena je kampanji iz Crne Gore u konkurenciji najboljih komunikacionih projekata koje su ove godine kandidovale američke javne institucije na federalnom, državnom i lokalnom nivou.

Predsjednik NAGC Džon Veriko (John Verrico) je u obrazloženju razloga za dodjelu ovog značajnog priznanja crnogorskom projektu pohvalio napore Vlade u objedinjavanju resursa u državi: „Žiri je bio impresioniran uspjehom sa kojim je Vlada Crne Gore uspjela da objedini resurse i znanja koja postoje u crnogorskom društvu i motiviše građane da se uključe u rješavanje jednog ovako važnog i osjetljivog ekonomskog pitanja“.

Pobjednička statua uručena je koordinatoru kampanje iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Vuku Vujnoviću na svečanosti u Nacionalnom pres klubu u Vašingtonu. Vujnović je u obraćanju prisutnima istakao značajan doprinos svih partnera koji su učestvovali u projektu.

„Ovaj uspjeh prije svega dugujemo odgovornim građanima koji su ne samo pomogli nadležnim organima da se bolje i efikasnije bore protiv sive ekonomije, već i preusmjerili značajan iznos novca iz sive zone u društveno dogovorne svrhe. Takođe, ovu nagradu dijelimo sa našim partnerima iz Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Kancelarije UNDP-a u Crnoj Gori i Britanske ambasade u Podgorici, bez čijih naprednih akademskih znanja, stručne i finansijske podrške ova kampanja ne bi bila moguća,“ izjavio je Vujnović na svečanosti.

Nagrađena kampanja sprovodi se u okviru projekta „Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije“, koji Vlada Crne Gore realizuje u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u Podgorici, Kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori i Britanskom ambasadom u Podgorici. 

Nacionalna asocijacija vladinih službenika za komunikacije (NAGC) osnovana je 1975. godine u Vašingtonu i jedina je nacionalna strukovna mreža vladinih službenika za komunikacije na federalnom, državnom i lokalnom nivou u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Članovi NAGC su službenici za komunikacije američke javne administracije koji se u svom radu rukovode najvišim etičkim i profesionalnim standardima komuniciranja između javnih institucija i građana.

BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?