Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Stečaj u Pobjedi – Jednak tretman Države prema svima

Objavljeno: 22.07.2014. 21:25 Autor: Poreska uprava
Poreska uprava predaće sjutra Privrednom sudu u Podgorici zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u preduzeću Pobjeda AD, iz razloga nemogućnosti naplate poreskih potraživanja koja Država ima prema ovoj kompaniji. Visina poreskog duga Pobjeda AD, u ovom trenutku, iznosi cca. 1.154.000 eura.

Poreska uprava je, u prethodnom periodu, u više navrata pokušavala da naplati pomenuta potraživanja, kroz mjere prinudne naplate. Iscrpivši sve druge modele, Poreska uprava je prinuđena da inicira pokretanje stečaja u Pobjedi AD u cilju naplate poreskih potraživanja, prvenstveno onih koja se odnose na poreze i doprinose za zaposlene, iz stečajne mase preduzeća.

Pokretanje stečaja nad preduzećem koje je u većinskom vlasništvu Države od strane Poreske uprave potvrda je poštovanja principa neselektivnosti u radu ovog organa, te dokaz da državna preduzeća nemaju, niti smiju imati, povlašćen tretman u odnosu na ostale privredne subjekte na domaćem tržištu.

PORESKA UPRAVA CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?