Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković primio ambasadora Misije OEBS u Crnoj Gori Janjinu Hrebičkovu

Objavljeno: 28.07.2014. 23:41 Autor: Ministarstvo pravde

BiroMisija OEBS u Crnoj Gori nastaviće sa projektnom podrškom Vladi Crne Gore i Ministarstvu pravde u oblasti reforme pravosuđa i jačanja vladavine prava i u 2015. godini, imajući u vidu uspješnu saradnju do sada, kazala je ambasadorka Misije OEBS u Crnoj Gori Janjina Hrebičkova, informišući o planiranju budžeta Misije za budući period, na sastanku sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem, održanim danas u Vladi.

Potpredsjednik Marković je iskazao zahvalnost Misiji OEBS na podršci Ministarstvu pravde na zakonodavnim aktivnostima kao i na pomoći jačanju kapaciteta u pravosuđu, naročito ističući izvanredne rezultate saradnje u oblasti uvođenja izvršiteljske službe u Crnoj Gori i obuke javnih izvršitelja.

Posebna tema sastanka bio je projekat OEBS-a u oblasti medijskih sloboda, dalje profesionalizacije službi za odnose sa javnošću u institucijama i organima za sprovođenje zakona ali i dalje profesionalizacije medija i njihovog izvještavanja, koji je planirano da otpočne u jesen ove godine a koji je nastao nakon niza konsultativnih sastanaka koje su predstavnici OEBS-a u prethodnom periodu obavili sa predstavnicima Vlade, Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vrhovnog državnog tužilaštva, Vrhovnog suda i Uprave policije kao i sa vlasnicima, urednicima i novinarima svih medija u Crnoj Gori.

Ambasadorka Hrebičkova je na toj liniji zahvalila potpredsjedniku Markoviću na aktivnoj pomoći i podršci u inicijalnim fazama razrade projekta i informisala o načelnom planu njegove realizacije u smislu intenzivne obuke kadra u institucijama za sprovođenje zakona i obuke medijskih predstavnika, koja će poseban akcenat staviti na informisanje, sa jedne strane, o pravu javnosti da zna, a sa druge strane, o obavezama onih koji izvještavaju u oblastima medijske etike, zaštite podataka o ličnosti i pravu na privatnost.

MINISTARSTVO PRAVDE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?