Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković primio Dereka Meklohlina, lidera tvining projekta - EUROL

Objavljeno: 29.07.2014. 20:24 Autor: Ministarstvo pravde
BiroAktivnosti predviđene tvining projektom EUROL „Podrška EU vladavini prava“ koji sprovode Velika Britanija i Holandija, kao mlađi tvining partner, sa Crnom Gorom, odvijaju se planiranom dinamikom, saopštio je Derek Meklohlin, lider projekta EUROL na sastanku sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem, održanom danas u Vladi. 

On je iskazao zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom sa crnogorskim institucijama korisinicima projekta koja je, kako je kazao, osnovni preduslov uspješnosti realizacije predviđenih mjera te bliže informisao potpredsjednika Markovića o svim aktivnostima koje su preduzete za prvih šest mjeseci trajanja projekta, i to, u prvom redu, sa radom na unaprjeđenju kvaliteta statistike u pravosuđu, jačanjem kapaciteta Centra za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije, jačanjem administrativnih, tehničkih i operativnih kapaciteta Uprave policije, Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma i Uprave za imovinu.

Potpredsjednik Marković je pohvalio angažovanje ekperata EUROL-a u radu na legislativi u oblasti upravljanja oduzetom imovinom, i izrađenim analizama u oblasti institucionalne uvezanosti za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije istakavši da su dobre početne analize važan korak za uspješnost projektnih aktivnosti.

Sastanku je prisustvovao ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Ian Viting.

Budući da je predviđeno trajanje projekta tri godine, potpredsjednik Marković je predložio, a sagovornici prihvatili, da se na kvartalnom nivou održavaju sastanci eksperata EUROL-a sa rukovodstvom svih institucija korisnica projekta u cilju ostvarivanja što boljih i održivih rezultata.

MINISTARSTVO PRAVDE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?