Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Pejanović-Đurišić sastala se sa načelnikom Generalštaba italijanske Ratne mornarice admiralom Đuzepeom de Đorđijem

Objavljeno: 31.07.2014. 00:06 Autor: Ministarstvo odbrane
Ministarka odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić sastala se sa načelnikom Generalštaba italijanske Ratne mornarice admiralom Đuzepeom de Đorđijem, koji boravi u Crnoj Gori povodom dolaska jedrenjaka „Palinuro“, školskog broda italijanske Ratne mornarice.

Ministarka je iskazala zadovoljstvo povodom susreta sa admiralom Đuzepeom de Đorđijem i istakla značaj saradnje Ministarstva odbrane Crne Gore i Ministarstva odbrane Republike Italije. Dodatno je ukazala na važnost veoma dobre saradnje mornarica Vojske Crne Gore i Vojske Republike Italije, a koja se ogleda kroz angažovanje pripadnika VCG na brodovima mornarice Republike Italije, zajedničkom učešću u međunarodnoj EU misiji ATALANTA, kao i na regionalnom značaju ADRION inicijative. Takođe, ministarka je istakla značaj obrazovanja crnogorskih kadeta na italijanskim vojnim akademijama. Pejanović-Đurišić je naglasila da i u narednom periodu očekujemo podršku Republike Italije u procesu reformi sistema odbrane, imajući u vidu naš put ka NATO Alijansi.

Načelnik Generalštaba italijanske Ratne mornarice admiral Đuzepe de Đorđi naglasio je da će Vojska Republike Italije i u budućem periodu raditi na produbljivanju saradnje između dvije zemlje na polju odbrane, a posebno u oblasti saradnje dviju mornarica. Admiral De Đorđi naglasio je da će Italija nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u njenim evroatlantskim integracijama te dodatno istakao da je Crna Gora na dobrom putu i da će uz pomoć partnera ostvariti strateški cilj – punopravno članstvo u NATO.

Ministarka Pejanović-Đurišić i admiral De Đorđi ocijenili su dosadašnju saradnju veoma sadržajnom i uspješnom i naglasili da će se ista intenzivirati i u narednom periodu.

Ministarstvo odbrane
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?