Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Đukanović: Prostor za proširivanje saradnje sa Indijom je u oblasti investicija i privrede

Objavljeno: 02.09.2014. 22:19 Autor: Biro za odnose s javnošću

BiroCrna Gora i Indija imaju tradicionalno dobre bilateralne i prijateljske odnose, koji otvaraju nove šanse za saradnju, posebno na ekonomskom planu, saopšteno je tokom sastanka predsjednika Vlade Mila Đukanovića sa ministrom za vanjske poslove Indije Vidžajem Kumarom Singom, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Predsjednik Đukanović je upoznao sagovornika sa aktuelnim političkim i ekonomskim razvojem Crne Gore i posebno sa perspektivom jedne od najdinamičnijih investicionih ekonomija. U tom kontekstu, istakao je da u oblasti investicija i privrede postoji prostor za proširivanje saradnje između dvije države, kroz razmjenu posjeta i organizovanje prezentacija, s ciljem snažnijeg povezivanja privrednika Crne Gore i Indije.

Ministar Sing je ocijenio da Crna Gora ostvaruje izuzetno dobre rezultate na svim poljima i iskazao spremnost Indije da jačanjem sveukupnih, prije svega poslovnih veza, podrži dalji razvoj Crne Gore, prepoznat u prioritetima Vlade.

U razgovorima je pozitivno ocijenjena i saradnja dvije države u oblasti obrazovanja, nauke i kulture, uz izraženo zadovoljstvo nivoom saradnje na širem multilateralnom planu, posebno u okviru UN.

Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu treba intenzivirati aktivnosti na formiranju međudržavnog Komiteta za ekonomsku saradnju i pospješiti učešće Crne Gore u programu saradnje Indije i Centralne Evrope. 


BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?