Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade Igor Lukšić primio državnog ministra za vanjske poslove Indije Vidžaja Kumara Singa

BiroPotpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić razgovarao je danas sa državnim ministrom za vanjske poslove Indije Vidžajem Kumarom Singom.

Potpredsjednik Lukšić je podsjetio na tradicionalno prijateljske odnose dvije zemlje i ukazao na važnost njihovog daljeg unapređenja i afirmacije saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. On je sagovornika upoznao sa napretkom u pogledu spoljnopolitičkih prioriteta, te izrazio uvjerenje da će u nastupajućem periodu Crna Gora i Indija zajednički raditi na jačanju sveukupne saradnje, naročito u oblasti ekonomije, kulture i nauke.

Ministar Sing je ocijenio da postoji značajan prostor za unapređenje bilateralnih odnosa, istakavši da u mnogim oblastima postoji potencijal za jačanje saradnje. On je izrazio uvjerenje da će odnosi dvije zemlje nastaviti da se razvijaju u pravcu međusobnog približavanja i snaženja odnosa, iskazavši zainteresovanost Vlade Indije da u tom pravcu preduzme sve neophodne korake u narednom periodu.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim važnim pitanjima na međunarodnom planu.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?