Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Milo Đukanović učestvuje na Samitu NATO Alijanse u Kardifu

Objavljeno: 04.09.2014. 22:33 Autor: Biro za odnose sa javnošću
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović učestvuje na Samitu NATO Alijanse, koji se uz učešće predsjednika država i vlada iz oko 60 zemalja - članica Alijanse i partnera u ISAF misiji u Avganistanu, održava u Kardifu.

Sastanak u formatu predsjednika država i vlada, posvećen okončanju misije u Avganistanu, otpočeo je ceremonijom odavanja počasti učesnicima Misije i pozdravnim govorima generalnog sekretara NATO-a Andersa Fog Rasmusena i premijera Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Dejvida Kamerona, nakon čega je uslijedio radni dio sastanka.

Učestvujući u raspravi, premijer Đukanović je izrazio zadovoljstvo ocjenama o doprinosu Crne Gore globalnoj stabilnosti, po čemu je naša zemlja prepoznata u međunarodnoj zajednici, kako zbog angažmana u ISAF misiji, tako i kroz djelovanje i posvećenost regionalnim inicijativama. Premijer je naglasio da je Crna Gora spremna za daljim učešćem u mirovnim operacijama, i time pruži doprinos globalnoj bezbjednosti i miru, što predstavlja spoljno-politički prioritet i trajnu orijentaciju u politici Vlade Crne Gore. 

Predsjednik Vlade Milo Đukanović prisustvovaće danas prijemu, koji za šefove država i vlada priređuje Princ od Velsa, što će biti prilika za neformalne susrete sa liderima zemalja - članica Alijanse i partnera.


Biro za odnose sa javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?