Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Baku: Izjava predsjednika Vlade Mila Đukanovića nakom razgovora sa najvišim azerbejdžanskim državnim predstavnicima

Objavljeno: 19.09.2014. 00:17 Autor: Biro za odnose s javnošću
Video: Izjava predsjednika Vlade Mila Đukanovića nakom razgovora sa najvišim azerbejdžanskim državnim predstavnicima

Biro,,Dosadašnja saradnja između Crne Gore i Azerbejdžana je primjer kako se za kratko vrijeme može vrlo kvalitetno razviti i razuditi saradnja između dvije države..." - rekao je predsjednik Vlade Milo Đukanović nakon razgovora sa predsjednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Alijevim, premijerom Arturom Rasizadeom i ministrom vanjskih poslova Elmarom Mamadjarovim.

,, Ono što je najmarkantnije u toj saradnji, to su dvije krupne investicije. Jedna je izgradnja turističkog rizorta u Kumboru, koji realizuje azerbejdžanska kompanija SOCAR... Druga investicija je priključenje Crne Gore jednom velikom evropskom energetskom projektu - Transanadolijskom i Transjadranskom gasovodu, koji će imati svoj Jadransko-jonski krak i koji će obezbijediti da se i Crnoj Gori učini dostupnim gas iz Azerbejdžana." - rekao je premijer Đukanović.

,, Azerbejdžan je zemlja u razvoju, sa snažnim finansijskim potencijalom za investiranje izvan svojih granica... To je velika šansa za Crnu Goru i ja vjerujem da će se to vrlo brzo i opredmetiti kroz realizaciju novih investicija iz te zemlje" - zaključio je premijer Đukanović. 
 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?