Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Marković - Hrebičkova: Na predstojećoj konferenciji OEBS-a biće predstavljeni projekti podrške za 2015. godinu

Objavljeno: 19.09.2014. 20:01 Autor: Ministarstvo pravde / Biro za odnose s javnošću
BiroMisija OEBS-a nastaviće i u sljedećoj godini snažno da podržava Ministarstvo pravde kroz nastavak projekata u oblasti jačanja krivičnog zakonodavstva i kapaciteta u pravosuđu, u skladu sa Strategijom reforme pravosuđa, te pomoći u implementaciji novousvojenih zakona - saopštila je šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Janina Hrebičkova na sastanku sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem.

Hrebičkova je to saopštila, informišući potpredsjednika Markovića o skoroj Konferenciji OEBS-a koja će okupiti šefove misija zemalja članica u Beču, gdje će biti predstavljen plan projekata podrške zemljama korisnicama za 2015. godinu.

Ambasadorka Hrebičkova predstavila je dinamiku projektnih aktivnosti OEBS-a i u oblasti promocije i zaštite medijskih sloboda u Crnoj Gori, podizanja svijesti o ljudskim pravima i obuci profesionalaca u organima za sprovođenje zakona za pružanje jasnih i pravovremenih informacija iz svoje nadležnosti zainteresovanoj javnosti. OEBS će paralelno sprovoditi obuke i sa predstavnicima medija u oblasti razvoja profesionalnih kapaciteta novinarstva i poštovanja etičkih standarda u toj profesiji.

Potpredsjednik Marković je zahvalio ambasadorki Hrebičkovoj na partnerstvu i podršci Misije OEBS, i upoznao je sa aktivnostima koje će na crnogorskoj evropskoj i evroatlantskoj agendi biti u fokusu u periodu pred nama, u oblasti jačanja vladavine prava.

Ministarstvo pravde / Biro za odnose s javnošću


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?