Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Đukanović: Saradnja Crne Gore i Azerbejdžana dobiće novi sadržaj kroz projekte u infrastrukturi i energetici

Objavljeno: 19.09.2014. 21:38 Autor: Biro za odnose s javnošću
  

Posjeta Bakuu i razgovori sa najvišim državnim zvaničnicima Azerbejdžana, predstavljaju snažan impuls daljoj međudržavnoj saradnji - ocijenjeno je na današnjem sastanku predsjednika Vlade Mila Đukanovića sa predsjednikom parlamenta Republike Azerbejdžan Oktajem Asadovim.

Predsjednik Vlade je naglasio da su dvije države za kratko vrijeme, od uspostavljanja diplomatskih odnosa, uspjele da izgrade sadržajnu i kvalitetnu saradnju u nizu oblasti.

Najprepoznatljivija je ona u oblasti ekonomije koja će, nakon posjete crnogorske delegacije , dobiti novi sadržaj kroz rad mješovite komisije i realizaciju novih projekata iz oblasti infrastrukture i energetike.

Na sastanku je bilo riječi i o dobroj saradnji dva parlamenta i značaju političkog dijaloga za razvoj ukupnih odnosa.

Video: Susret predsjednika Vlade Mila Đukanovića sa ministrom za vanredne situacije Republike Azerbejdžan Kemaladinom Hejdarovim - kadrovi

 

Predsjednik Đukanović razgovarao je danas i sa ministrom za vanredne situacije Kemaladinom Hejdarovim.

 

 

 


Premijer Đukanović će večeras biti gost na večeri koju za šefove delegacija priređuje predsjednik Republike Azerbejdžan Ilham Alijev, uoči sjutrašnje svečanosti polaganja kamena temeljca za izgradnju Južnog gasnog koridora, koji će biti povezan sa krakom Jadransko-jonskog gasovoda, i koji je od velikog značaja za Crnu Goru i njenu ekonomiju.

 Video: Premijer Đukanović na večeri koju je za šefove delegacija priredio predsjednik Republike Azerbejdžan Ilham Alijev - kadrovi

 

  


Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?