Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kosovski i crnogorski biometrijski timovi zajedno rješavaju status interno raseljenih lica u Crnoj Gori

Osmočlani mobilni biometrijski tim Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova doputovao je u Crnu Goru i počeo rad na verifikaciji i izdavanju osnovne dokumentacije interno raseljenim licima sa Kosova. Timovi će odvojeno raditi do 3. oktobra u Kampu Konik, dok će jedan mobilni tim pokrivati opštine Nikšić, Pljevlja, Rožaje, Berane, Bar i Herceg Novi.

U Kampu Konik, paralelno sa mobilnim timovima MUP-a Kosova, radi i biometrijski mobilni tim MUP-a Crne Gore na primanju zahtjeva interno raseljenih lica za status stranca u Crnoj Gori. Prema formiranim spiskovima i dinamici rada, računa se da će oko 600 interno raseljenih lica sa Kosova dobiti priliku da pribavi osnovna dokumenta i aplicira za rješavanje pravnog statusa u Crnoj Gori.

Interno raseljena lica sa Kosova borave u Crnoj Gori od 1999. godine. Na rješavanjanju njihovog pravnog statusa koordinirano rade Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova, Uprava za zbrinjavanje izbjeglica, UNHCR, OSCE i NVO “Pravni centar“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?