Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Brajović prisustvovao ceremoniji završetka gradnje broda “Budva” u kineskom brodogradilištu Jinling

Video: Ceremonija završetka gradnje broda “Budva” u kineskom brodogradilištu Jinling - kadrovi I dio

 
 

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović i predstavnici „Barske plovidbe“ prisustvovali su u brodogradilištu Jinling u Kini obilježavanju završetka izgradnje drugog broda za tu kompaniju, koji je dobio ime „Budva“ i koji je nakon ceremonije porinuća spreman za eksploataciju.

I ovaj brod projektovan je u skladu sa svim međunarodnim standardima, nosivost mu je 36 000 brt, dužina 180 metara, širina 30 i gaz 10 metara. Po riječima ministra, riječ je o takozvanim „zelenim“ brodovima koji imaju manju potrošnju goriva i po svim karakteristikama nalazi se u samom svjetskom vrhu brodova tog tipa i tonaže.

Ministar je dodao da je ovaj posao jedan od najboljih pokazatelja kvaliteta saradnje sa NR Kinom. „Ekonomska saradnja između dvije zemlje biće još bolja kada se započne realizacija infrastrukturnih projekata, u prvom redu gradnja prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare, od Smokovca do Mateševa” - rekao je ministar Brajović.

„Budva“ je već četvrti brod koji će vijoriti crnogorsku zastavu i koji je naša zemlja pod povoljnim aranžmanom sa Poly grupom gradila u Kini, čime veoma uspješno ide u obnovu svoje pomorske flote.

Ministarsvo saobraćaja i pomorstava / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?