Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bošković govorio na 65. zasijedanju Izvršnog Komiteta Programa Visokog komesara Ujedinjenih nacija za izbjeglice

Delegacija Crne Gore koju predvodi ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković učestvuje na 65. zasijedanju Izvršnog Komiteta Programa Visokog komesara Ujedinjenih nacija za izbjeglica (ExCom) u Ženevi koje se održava od 30. septembra do 4.oktobra 2014. godine.

Tokom, današnjeg, izlaganja na zasijedanju Izvršnog odbora UNHCR-a, ministar Bošković je govorio o posvećenosti Crne Gore rješavanju pitanja izbjeglih i raseljenih osoba. 

On je rekao da je Crna Gora uradila jako puno po pitanju trajnog rješavanja položaja izbjeglih i raseljenih osoba integrišućih u crnogorsko društvo, ali i poštujući njihovu volju za dobrovoljni povratak u zemlju porijekla. Intezivno se radi i na riješavanju njihovog stambenog pitanja korz IPA programe i Regionalni stambeni program, kazao je on. 

Na kraju izlaganja ministar Bošković je zaključio da Crna Gora sprovodeći brojne nacionalne i međunarodne inicijative, i da će dalje težiti ka unapređenju položaja izbjeglica s ciljem obzbjeđenja jednakih prava i ravnopravnih mogućnosti za svakog člana crnogorskog društva.

Govor ministra rada i socijalnog staranja Predraga Boškovića, možete preuzeti ovdje.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?