Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Lazović: Usluge na bazi informacionih tehnologija - put za razvoj poštanskog tržišta

 
 
IV Regionalno savjetovanje "Digitalna teritorija pošte", koje organizuje Pošta Crne Gore kao specijalni program INFOFEST-a četvrtu godinu za redom, otvoreno je danas u Budvi. 

Na otvaranju savjetovanja govorili su potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo, prof.dr Vujica Lazović i generalni sekretar PostEurop-a Botond Szebeny i izvršni direktor Pošte Crne Gore Milan Martinović

Sada već tradicionalno Poštansko savjetovanje koje se ogranizuje u okviru Infofesta prevazilazi granice regiona, s obzirom da na njemu učestvuje veliki broj reprezenata poštanskih uprava iz regiona, kao i renomirani stručnjaci i stratezi iz Svjetskg poštanskog savezaiI PostEurope. 

Potpredsjednik Lazović je u svom izlaganju istakao da su poslednjih dvadeset godina razni faktori uticali da poštanski sektor preispita svoju ulogu na tržištu, ocijenivši da se sve više vide trendovi proširenja djelovanja poštanskih operatora van tradicionalnih granica - ponudom usluga kao što su hibridne i druge elektronske komunikacione usluge. I upravo se korišćenjem informacionih tehnologija može vidjeti budući razvoj poštanskih uprava i povećanje tržišta, naveo je potpredsjednik Lazović. 

Biro za odnose s javnošću
Na marginama Infofesta danas je održan i sastanak potpredsjednika Lazovića i generalnog sekretara PostEurope Botond Szebeny, na kojem su razmatrani aktuelni problemi poštanskih uprava i neophodnost sinergije poštanske djelatnosti i razvoja informacionih i komunikacionih tehnologija.

Sagovornici su se saglasili da je razvoj novih tehnologija uzročnik pada poslovnih rezultata pošte, ali ujedno i šansa da poštanski operatori, kroz razvoj novih i modernizaciju postojećih tradicionalnih servisa, ojačaju svoju tržišnu poziciju i otvore perspektivu za oporavak svojih finansijskih rezultata.

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?