Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Prezentacija Socijalnog kartona - Infomacionog sistema za socijalno stranje

Objavljeno: 14.10.2014. 23:22 Autor: mrss

Na konferenciji koju je Ministarstvo rada i socijalnog staranja organizovalo u cilju promocije projekta „Socijalni karton-Informacioni sistem socijalnog staranja“, (ISSS) ministar Bošković je rekao da će ovaj sistem omogućiti korišćenje socijalnih davanja onima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

ISSS se odnosi na građane koji su već ostvarili prava iz oblasti socijalne i dječje zaštite, tačnije koji su korisnici: materijalnog obezbjeđenje, tuđe njege i pomoći, lične invalidnine, dječjeg dodatka itd, kao i na one koji će tek podnijeti zahtjev CSR za ostvarivanja nekog od prava ili usluga, bez obzira da li će ostvariti pravo na njih. U ISSS naći će se podaci koji se odnose na materijalna davanja, starateljstvo, probleme u ponašanju, zlostavljanje, zanemarivanje, nasilje u porodici, ekspoloataciju, vršenje roditeljskih prava itd.

Testna faza ISSS započeta je u julu u Centru za socijalni rad Nikšić, a trenutno se podaci unose u Podgorici, Baru, Ulcinju, Šavniku i Plužinama. Do 15. decembra je planiran unos podataka u svim centrima za socijalni rad u ISSS.

Projekta ISSS se ralizuje u saradnji sa UNDP-jem, a njegova vrijednost je 1.279.979 eura, od čega Vlada Crne Gore participira sa 90% ukupne vrijednosti projekta, a UNDP sa 10% ukupne vrijednosti.

VIdeo: Izlaganje ministra rada i socijalnog staranja mr Predraga Boškovića na prezentaciji Socijalnog kartona

Video: Pitanja novinara i odgovori ministra rada i socijalnog staranja mr Predraga Boškovića

Video: Ministar ministra rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković posjetio Centar za socijalni rad Podgorica - kadrovi

Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?