Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Husović razgovarao sa ambasadorkom Kipra Nafsikom Chr. Krousti

Objavljeno: 22.10.2014. 19:46 Autor: Biro za odnose s javnošću

BiroLijepo je vidjeti da je Crna Gora lider u evropskim integracijama na Zapadnom Balkanu, u čemu je najzaslužnija Vlada Crne Gore - istakla je ambasadorka Republike Kipar Nafsika Chr. Krousti u razgovoru sa potpredsjednikom Vlade Rafetom Husovićem.

Ambasadorka Krousti se osvrnula na odlične odnose između Crne Gore i Kipra, kao i podršku koju Kipar daje Crnoj Gori u evropskim integracijama. „Kipar će nastaviti i dalje snažno da podržava Crnu Goru u procesima pridruživanja EU. Veoma je važno da male države kao što su Kipar i Crna Gora sarađuju na svim poljima“ - rekla je ambasadorka Krousti.

Ambasadorka je posebno istakla mogućnost saradnje u oblasti turizma, gdje bi Kipar mogao pomoći Crnoj Gori u promociji njenih potencijala, naročito na sjeveru Crne Gore.
Potpredsjednik Husović je zahvalio ambasadorki Krousti na podršci koju Kipar daje Crnoj Gori na njenom putu ka EU, naglasivši da bi ionako dobri odnosi dvije države mogli da se dodatno unaprijede, naročito u oblasti ekonomije.

Potpredsjednik je upoznao ambasadroku i sa politikom Vlade Crne Gore u oblasti regionalnog razvoja. Istakao je da u sjevernom dijelu Crne Gore, koji je manje razvijen od ostatka države, postoji dosta resursa koji nijesu iskorišćeni, a koji bi mogli biti valorizovani.

„Važno je da kroz izgradnju neophodne infrastrukture stvorimo preduslove na sjeveru, koji će obezbijediti nove investitore. Vlada Crne Gore je posvećena tom cilju i na tome se intezivno radi. Mislim da bi Kipar mogao značajno da pomogne u promociji turizma, naročito na sjeveru Crne Gore“ – kazao je Husović.

Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?