Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Konjević - Hojt Ji: Koraci na izgradnji institucija u oblasti vladavine prava su za pohvalu

Biro za odnose s javnošću

Crna Gora je ostvarila vidan napredak od dobijanja nezavisnosti i za pohvalu su dosadašnji koraci ostvareni na izgradnji institucija u oblasti vladavine prava, ocijenjeno je danas na sastanku ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i zamjenika pomoćnika državnog sekretara američkog Stejt dipartmenta Hojt Jia.

Sagovornici su se saglasili da je sada pred crnogorskim institucijama obaveza snaženja mjerljivih rezultata u ovoj oblasti, sa posebnim akcentom na korupciju na visokom nivou.

Ocjenjujući da su crnogorske aspiracije ka članstvu u Alijansi realnost, zamjenik pomoćnika državnog sekretara je potvrdio opredjeljenje američke administracije da nastavi sa aktivnom podrškom Crnoj Gori i ponovio spremnost nadležnih struktura SAD da kroz različite mehanizme doprinesu reformskim procesima od značaja za obezbjeđivanje vladavine prava.

Ministar Konjević je zahvalio na dosadašnjoj sveobuhvatnoj pomoći SAD crnogorskim institucijama i istakao da je posebno značajna pomoć Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova, s obzirom na neophodnost i značaj jačanja njenih administrativnih i tehničkih kapaciteta. Konjević je informisao gospodina Hojt Jia i o realizaciji mjera iz akcionih planova za poglavlja 23 i 24, jer ostvareni rezultati doprinose kako evropskim, tako i evroatlantskim integracionim procesima. U tom kontekstu je naglasio da će Crna Gora, kroz fokusirani i intenzivirani dijalog sa partnerima iz NATO-a, i tokom 2015. godine biti posvećena realizaciji obaveza, kako bi dobila poziv za članstvo u Alijansi.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka SAD u Crnoj Gori Su Kej Braun.

Ministarstvo unutrašnjih poslova / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?