Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Marković čestitao Dan državnih tužilaca

Objavljeno: 01.11.2014. 18:09 Autor: Biro za odnose s javnošću
Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković uputio je čestitku vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, povodom Dana državnih tužilaca Crne Gore.

„Uvjeren sam da ćete u periodu koji je pred nama opravdati dosadašnje zakonske i institucionalne reforme koje se tiču Državnog tužilaštva i doprinijeti ostvarenju početnog, a zatim i solidnog bilansa rezultata na planu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, od čega umnogome, ako ne i odlučujuće, zavisi naš dalji napredak u procesu integracija“ - istakao je potpredsjednik Marković.

Uz konstataciju da pred tužilačkom organizacijom stoji obaveza uspješnog odgovora na ključne izazove u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, potpredsjednik Marković je naglasio da će Vlada Crne Gore i Ministarstvo pravde, u skladu sa svojim nadležnostima i poštujući samostalnost državnotužilačke organizacije, nastaviti da radi na unapređenju zakonskog i institucionalnog okvira za rad Državnog tužilaštva, kao jedinstvenog i samostalnog državnog organa.

„Ali samo od vaše posvećenosti zavisiće kvalitet izvršavanja Ustavom propisanih nadležnosti za gonjenje učinilaca krivičnih djela i drugih kažnjivih djela koja se gone po službenoj dužnosti“ - navedeno je u čestitki potpredsjednika Markovića.

Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?