Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Razgovori Đukanović - Ping: Partnerstvo Crne Gore i Kine na izgradnji autoputa - podsticaj za dalju ekonomsku saradnju dvije države

Objavljeno: 03.11.2014. 23:57 Autor: Biro za odnose s javnošću

Biro za odnose s javnošću

Susret predsjednika Vlade Mila Đukanovića sa potpredsjednikom Stalnog komiteta Svekineskog Narodnog Kongresa Džangom Pingom - kadrovi

Crna Gora i Kina dugotrajno i kontinuirano njeguju tradicionalno prijateljstvo, koje je osnaženo dinamičnim političkim dijalogom i ekonomskom saradnjom - saopšteno je u razgovoru predsjednika Vlade Mila Đukanovića sa potpredsjednikom Stalnog komiteta Svekineskog Narodnog Kongresa Džang Pingom (Zhang Ping), koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori.

Sagovornici su posebno naglasili značaj partnerstva na izgradnji najznačajnijeg infrastrukturnog projekta u Crnoj Gori, dionice auto-puta Bar Boljare, kao prvog iz korpusa saradnje NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji je dokaz da se države ne mjere po veličini, već po ravnopravnom partnerstvu i kvalitetu odnosa.

Predsjednik Đukanović je u tom kontekstu iskazao zadovoljstvo potpisanim Ugovorima neophodnim za realizaciju tog projekta, kao i otvaranjem prostora za dalju saradnju na drugim projektima u okviru Inicijative za saradnju sa zemljama Centralne i Istočne Evrope.

Potpredsjednik Stalnog Komiteta Svekineskog Narodnog Kongresa je, prenoseći pozdrave kineskog premijera Li Kićijanga, iskazao zadovoljstvo razvojem odnosa između Crne Gore i Kine, naglasivši da su projekti poput izgradnje auto-puta od izuzetnog značaja za produbljivanje međudržavne saradnje. Gospodin Ping je čestitao Crnoj Gori na reformama i društvenom i ekonomskom napretku ostvarenom u proteklih osam godina, od obnove nezavisnosti.

Zajednički je ocijenjeno da dvije države imaju uspješnu saradnju u oblasti nauke, obrazovanja i kulture, kao i perspektivu u oblasti turizma i poljoprivrede.

Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?